INTERVIEW – Zintuiglijk schrijven

Threes Anna reist voor het maken haar romans en films de wereld over. Met haar werk neemt ze de lezer mee naar Japan, India, Zuid-Afrika en, vanaf volgend jaar, ook naar de Faeroëreilanden. Zintuiglijk schrijven is voor haar de beste wijze om haar ervaring in uitheemse sferen over te brengen. ‘Hoe voelt, ruikt, proeft, smaakt een plek?’
‘In Japan wilde ik de keuken van een restaurant bezoeken. Álles probeerde ik om binnen te komen. De chef van het restaurant kwam op mijn verzoek aan mijn tafel vertellen over het eten. Ook via hem lukte het niet.’ Juist haar tocht naar de keuken werd de roman die ze vervolgens schreef: De stille stad. Tot in detail beschreef ze haar zintuiglijke waarnemingen, alsof het land een grote keuken is.
Wachten op de moesson schreef ze op dezelfde wijze: door te ervaren. ‘Ik reisde van Bombay naar Madras, van de Himalaya tot het zuidelijkste puntje van India. Op zoek naar oude Britse dames en Indiase kleermakers.’ Wat haar onderweg overkwam, wat ze zag, hoorde, rook, voelde en proefde, dat noteerde ze.
Zintuiglijk schrijven brengt de lezer dicht bij de oorspronkelijke ervaring van de auteur. En bij de zwerver die naar kaneel ruikt.
Threes Anna, Wachten op de moesson, Uitgeverij Signatuur, ISBN 978 90 567 2356 9 (€ 19,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven