IJzingwekkende thriller

Sarah heeft het niet makkelijk om Mats te volgen naar de berghut op de flank van de Dent Blanche. Hij kijkt niet naar haar om en houdt een stevig tempo aan.

PROMOTIE – Maar ze houdt vol. Boven wachten een schitterende zonsondergang en een romantische nacht in een verlaten berghut. Tot ze de deur van de zeshoekige hut openen.
Achttien jaar later worden ze opnieuw geconfronteerd met wat er toen gebeurde. Ze moeten terug naar de Dent Blanche.

Uit de proloog:
Ze gleed ontzettend snel over de sneeuw. Als een losgeslagen projectiel. Stuurloos. Snoeihard. Het enige wat ze zag was wit. Overal wit. Het glijden leek eerder op vliegen of zweven. Ze voelde geen angst, daarvoor was er geen tijd. Pijn was er ook niet. Ze hield haar handen beschermend om haar hoofd, maar zelfs dat was niet nodig. Het voelde als toen ze als klein meisje op een grote plastic tas ging zitten en over de sneeuw op de helling in het park gleed. Ineens keek ze weer recht in de doffe ogen van haar moeder en beneden wachtte haar vader haar met een brede glimlach op. Samen klommen ze weer naar boven, maar toen ze weer gleed was hij er beneden niet meer en strandde ze hulpeloos en bang in het struikgewas.

Hij is niets veranderd. Alleen draagt hij nu een bril. En is hij vijftien jaar ouder geworden.
‘Hallo,’ zegt hij. ‘Je herkent me toch, hè.’
Ik zeg niets. Ik deins achteruit, voel mijn hart tekeergaan. Ik kan niets zeggen nu. Voor de tweede keer vandaag sta ik met mijn mond vol tanden. Maar dit is anders.
Ik vind geen woorden. Ik open de deur, laat hem binnenkomen en ga hem zwijgend voor tot in de keuken.

IJs is een misdaadroman die zich afspeelt in Zwitserland, België en Nederland. Een dramatische gebeurtenis van achttien jaar geleden staat aan de basis van het verhaal en dat wordt aan de hand van flashbacks steeds verder onthult. Uiteindelijk wordt de lezer getracteerd op een bijzonder verrassende twist en een ontknoping die zich in het heden voltrekt.

‘Een verhaallijn die spannend is en ingenieus in elkaar steekt. Ik heb aan een stuk doorgelezen, tot diep in de nacht.’
Trui Moerkerke, media- en communicatiespecialist

Koen D’haene (Wevelgem, 1964) schreef eerder zes jeugdromans , o.m. Gek van een eiland (2010) en De oversteek (2014). IJs is zijn eerste spannende roman voor volwassenen.

Boekgegevens

Koen D’haene, IJs, Uitgeverij LetterRijn, 257 pagina’s, ISBN 978 94 918 7526 7 (€ 15,95)

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven