Harper Lee geschokt door reacties op vervolg To Kill a Mockingbird

Vorige week werd bekend gemaakt dat er een vervolg gepubliceerd zou worden voor Harper Lee’s To Kill a Mockingbird, in het Nederlands bekend als Spaar de Spotvogel. Naast veel enthousiaste reacties zijn er ook reacties gekomen van mensen die sceptisch zijn over de plotselinge ontdekking van het boek.

Tot van kort was To Kill a Mockingbird, gepubliceerd in 1960, het enigste gepubliceerde boek van Harper Lee. Het bleek echter niet het enige boek wat Lee ooit geschreven heeft. De advocate van Lee, Tonja B. Carter, was bezig met wat werk voor Lee toen ze op een manuscript stuitte. Carter nam aan dat het een oud manuscript was van To Kill a Mockingbird, maar ondanks dat het manuscript bekende personages bevatte zoals Atticus Finch en Scout, speelde dit verhaal zich twintig jaar na de gebeurtenissen van To Kill a Mockingbird af. Het was getiteld Go Set a Watchman en het was het eerste boek wat Lee ooit schreef. Ze liet het boek echter achterwegen toen haar uitgever haar adviseerde om een boek te schrijven over de personages toen ze jonger waren.

Naast vele enthousiaste reacties zijn er ook veel mensen die sceptisch zijn over het plotselinge nieuws en twijfelen onder andere aan de kwaliteit van het boek. Zo zou Lee volgens kennissen en inwoners van haar woonplaats Monroeville mentaal zwak zijn en wordt er geroddeld dat ze soms oude vrienden niet meer herkent. Veel mensen denken daarom dat Lee niet in staat was om te tekenen voor de publicatie van het tweede boek. Een andere reden waarom dit vreemd overkomt is omdat Lee altijd gezegd heeft dat ze na To Kill a Mockingbird niets meer zou publiceren, wat ze vijftig jaar lang heeft volgehouden. Mensen die dichtbij haar staan laten echter weten dat Lee, ondanks dat ze al 88 jaar oud is en niet meer zo snel loopt, nog een prima stel hersenen heeft. Ook Harper Lee zelf heeft gereageerd op de roddels en beschuldigingen; ze is geschokt en gekwetst dat mensen denken dat ze misleid is en dat ze niet meer bij de tijd is, maar ondanks de minder leuke reacties is ze nog steeds enorm blij met haar tweede boek.

Bron: NYtimes.com/TheGuardian.com
Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nelle_Harper_Lee

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven