Groot succes voor Nederlandse thrillerschrijver

Op 31 mei vindt de wereldwijde première plaats van Mr. Mercedes, het nieuwste boek van Stephen King. Thrillerauteurs van Nederlandse bodem kunnen er echter ook wat van, bewijst Thomas Olde Heuvelt.

De 31-jarige schrijver heeft niet alleen de film- en televisierechten van zijn boek Hex verkocht aan Warner Bros, ook is hij genomineerd voor de prestigieuze Hugo Award. Hex speelt zich af in het dorpje Beek, dat zich in de greep bevindt van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden, maar als een groep jongeren toch haar bestaan onthult neemt ze op bloedstollende wijze wraak.

In januari van dit jaar werden de vertaalrechten van Hex al verkocht aan een Amerikaanse uitgever, en nu heeft Warner Bros aangekondigd een televisieserie van het boek te gaan maken. Daarnaast is Olde Heuvelt voor het tweede jaar op rij genomineerd voor een Hugo Award. Deze prijs wordt sinds 1953 elk jaar uitgereikt aan de beste sciencefiction- of fantasyverhalen van het afgelopen jaar. In het verleden hebben vele bekende auteurs de prijs al in ontvangst mogen nemen, onder wie George R. R. Martin en J. K. Rowling. Olde Heuvelt is de eerste Nederlander die voor de prijs in aanmerking komt.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven