Gouden Palm van Cannes 2013 is verfilming van stripverhaal

 De film La vie d’Adèle die de Palme D’Or won op het filmfestival van Cannes is een verfilming van de graphic novel van Julie Maroh Blauw is een warme kleur.

Het leven van Clémentine verandert ingrijpend wanneer ze Emma ontmoet, een meisje met blauw haar. Op de pagina’s van haar dagboek beschrijft Clémentine hoe de twee meisjes samen ontdekken wat liefde en verlangen inhouden. Het geeft Clémentine de kracht om eindelijk de blik van de anderen te trotseren.

Blauw is een warme kleur is het albumdebuut van Julie Maroh, die afkomstig is uit Noord-Frankrijk en afstudeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. Na drie intieme bundels in eigen beheer is dit haar eerste long shot. In haar verhaal snijdt ze het thema van de vrouwelijke homoseksualiteit aan en haar aanvaarding in de maatschappij. Het album werd bejubeld door pers en publiek en won verschillende prijzen – waaronder de Publieksprijs op het internationale stripfestival van Angoulême in 2011.

Onder de titel La vie d’Adèle werd het verhaal naar het grote scherm gebracht door de Frans-Tunesische regisseur Abdellatif Kechiche. Julie Maroh werkt momenteel aan een tweede graphic novel over de taboes in het leven van een rockster. Julie Maroh woont in Angoulême.

Boekgegevens

Julie Maroh, Blauw is een warme kleur, Uitgeverij Glénat / Ballon Media, ISBN 9789069699332 (€ 19,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven