Boekenkrant start leesclub met ‘Pogingen iets van het leven te maken’

Overal ter wereld keken boekliefhebbers verbaasd op toen Mark Zuckerberg vorige week zijn goede voornemen voor 2015 aankondigde. ‘Mijn uitdaging voor 2015 is om de week een nieuw boek lezen,’ aldus de oprichter van Facebook.

BK logo boekieWe leven in een tijd waarin het oplichtende scherm van je telefoon de strijd om aandacht meestal wint van het boek in je kast. Het is dan ook opmerkelijk dat juist de social media-expert bij uitstek zich hard maakt voor het boek. Zuckerberg heeft er inmiddels al voor gezorgd dat een flink deel van zijn miljoenen volgens aan het lezen zijn geslagen: het eerste boek waar hij zich in 2015 doorheen werkt, The End of Power van Moisés Naím, was een paar dagen geleden zelfs uitverkocht op Amazon.

Als zelfs Mark Zuckerberg over de brug is, zullen de grootste internetverslaafden er niet omheen kunnen: lezen is belangrijk. En dat vinden wij bij de Boekenkrant natuurlijk al helemaal. Voor ons is het een mooi moment om onze eigen langgekoesterde wens uit te laten komen en hetzelfde te doen als Zuckerberg. Vol trots presenteren wij dan ook de Boekenkrant Leesclub: een initiatief waarbij we Boekenkrant-lezers aanmoedigen om tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen.

Deze maand nodigen we iedereen uit om redactiefavoriet Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen te lezen. Deel via het leesclub-twitteraccount je leeservaringen – wij zullen dat ook doen, maar je ook prikkelen met vragen over het verhaal en artikelen van overal op het internet die op een bepaalde manier betrekking hebben tot het boek. Op 21 februari organiseren wij in Utrecht een feestelijke middag om deze eerste Leesclubmaand af te sluiten. Zet je computer uit, klap het boek dicht en kom naar onze bijeenkomst om samen met andere lezers te discussiëren over het verhaal dat je net gelezen hebt. Wie weet ontmoet je nog wat nieuwe Facebookvrienden…

Wil je meedoen? Dan hoef je maar drie dingen te doen: volg ons op Twitter, haal Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen vandaag nog bij de boekhandel of bibliotheek… En lees!

twitter.com/BKLeesclub

Berichten gemaakt 5329

Eén gedachte over “Boekenkrant start leesclub met ‘Pogingen iets van het leven te maken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven