Eervolle vermeldingen Anton Wachterprijs 2008

Gekozen boeken
Ziekzoekers is een luchtig geschreven familiedrama, dat zich afspeelt in de Bollenstreek. Anne-Gine Goemans (1971) groeide hier op. Ze werkt als journalist. Begeerte heeft ons aangeraakt verhaalt van een conservator van Oude Muziekinstrumenten die verliefd wordt op een begeerlijke klaveciniste. Bert Natter (1968) is freelance journalist. Drie gaat over Wetenschapsjournalist Walter Bardinksy die verdwaalt in een bizar labyrint van ruimte en tijd. Maarten Schinkel (1960) is sinds 1992 redacteur van NRC Handelsblad.

Ingezonden titels
De literaire vakjury van de Anton Wachterprijs maakte haar keuze uit ruim honderd ingezonden titels. Twee jaar geleden kregen nog zes titels een nominatie. Deze keer selecteerde de jury slechts drie prozadebuten. De andere titels voldeden kennelijk niet aan de criteria voor inzending en/of aan de gewenste literaire kwaliteit. De lijst met inzendingen is te bekijken op www.antonwachter.nl.

Literaire vakjury
De Anton Wachterprijs is een literaire-debuutprijs ingesteld in 1977. De winnaar van de tweejaarlijkse prijs wordt aangewezen op basis van unanimiteit en op grond van overwegingen die in het juryrapport publiek worden gemaakt. De jury bestaat uit Maarten ’t Hart, Jo Huizinga (voorzitter), Joke Linders, Wam de Moor en Martin Ros. Eerder werd de prijs toegekend aan onder anderen A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Paul Verhuyck, Arnon Grunberg en Arjan Visser. Winnaar in 2006 was Christiaan Weijts, met het boek Art. 285b.

Uitreiking
Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de Anton Wachterprijs plaats in Harlingen (Lahringen), de geboortestad van Simon Vestdijk en van zijn alter ego Anton Wachter. Zaterdag 8 november 2008 is de eerstvolgende uitreiking in de Grote Kerk te Harlingen. Aanwezigheid van pers en publiek is op uitnodiging. Gelieve uw belangstelling kenbaar te maken via het secretariaat van de Anton Wachterprijs.

Voor meer informatie:
Uphill Battle boekpromotie
Jan Louwers
telefoon 06-42089568
jan.louwers@uhb.nl

Voor vragen met betrekking tot de uitreiking of uitnodigingen hiervoor: secretariaat van de Anton Wachterprijs:
Gerry Kuijper

Gerry.Kuijper@zonnet.nl

Ook verwijzen we u graag naar www.antonwachterprijs.nl.

De Anton Wachterprijs wordt gesponsord door De Boekenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven