Een van de grote romans uit de wereldliteratuur, nu in een prachtige uitgave

‘Een geniale roman, afstandelijk, geestig en vol sociaal mededogen.’ de Volkskrant

Berlijn Alexanderplatz, het verhaal van een man die méér van het leven verlangt dan een simpele boterham, en daarmee het noodlot over zich afroept. Deze eerste volledige en getrouwe Nederlandse vertaling van meesterverteller Hans Driessen is een eerbetoon aan een van de grootste Duitse schrijvers uit de twintigste eeuw. Een ware klassieker uit de wereldliteratuur.
Alfred Döblin vertelt op virtuoze wijze het verhaal van het bruisende Berlijn uit de jaren twintig van de vorige eeuw, een stad die uit zijn voegen is gebarsten door de toeloop van massa’s gelukszoekers. Het stadsrumoer klinkt op in het hoofd van Franz Biberkopf en op iedere bladzijde van het boek: het kroegleven, de onderwereld met zijn kruimeldieven en scharrelaars, de tobbers die het hoofd maar net boven water weten te houden. Het is een verhaal waarin een uitbundig bal net zo minutieus wordt beschreven als de bedrijvigheid in het kolossale slachthuis dat de metropool van vlees moet voorzien.

Wereldbibliotheek heeft in haar meer dan 115-jarig bestaan een rijk archief opgebouwd. Drie keer per jaar lichten ze daar een prachtige everseller uit, die, vanwege de literaire kwaliteit en blijvend enthousiasme bij de lezer, de stempel Wereldbibliotheekklassieker verdient. De reeks omvat fictie en non-fictie uit de Nederlandstalige én de wereldliteratuur, in een nieuw jasje. Een mooie gebonden uitgave, met een aantrekkelijke prijs. Heb jij de Wereldbibliotheekklassiekers nog niet ontdekt? Of ontbreken er nog titels in je collectie? Ga dan snel naar de boekhandel!


Berlijn Alexanderplatz in de pers:

‘Een fenomenaal boek dat zich met ieder meesterwerk kan meten.’ Literair Nederland

‘Bij het lezen kom je ogen en oren te kort. Van elke bladzijde spat de levendigheid.’ Het Parool

‘Grimmig en hilarisch, nuchter en bevlogen, lyrisch en vulgair, wanhopig en berustend.’ De Reactor

Alfred Doblin, Berlijn Alexanderplatz, vertaling: Hans Driessen, Uitgeverij Wereldbibliotheek, 544 pagina’s (€ 24,99)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven