Een ontdekkingsreis door Nederland

Landschappen komen tot leven in de Topografische Atlas van Nederland (vijfde druk). Daardoor wordt het bladeren door deze Atlas een ware ontdekkingstocht door de provincies!

PROMOTIE – De atlas bevat de meest recente topografische kaarten. Bijna alle kaarten zijn vervangen in deze uitgave door kaarten verschenen in 2013. Alleen in de grensgebieden zijn nog wat oudere kaarten (uiteraard de meest recente) afgebeeld. Er zijn ten opzichte van de vorige druk een jaar geleden ruim 300 pagina’s veranderd. De Atlas geeft dan ook een up-to-date beeld van het gehele land.

De Atlas telt maar liefst 378 topografische kaarten. De kaarten zijn gemaakt door de bekende Topografische Dienst Kadaster, en dus van topkwaliteit. Er is gegarandeerd geen enkele andere atlas te vinden die deze nieuwste kaarten bevat, en al helemaal niet voor zo’n prijs.

De Topografische Atlas van Nederland is groot: opengevouwen 45 x 32 cm. Het boek is gedrukt op zwaar papier en gebonden. Hierdoor komt het unieke materiaal volop tot z’n recht. De schaal is slechts 1:50.000 (1 cm = 500 meter). Die schaal is zo duidelijk dat landschappen tot leven komen. Alle wegen, spoorwegen, waterwegen, gebouwen, grondgebruik en objecten zijn in deze Atlas opgenomen. Ideaal voor het opzoeken van de kleinste plaatsen, rivieren, weggetjes, enzovoort. En ook prima bruikbaar voor het plannen van fiets-, wandel- en autotochten.

Eén van de belangrijkste functies van de topografische kaart is oriëntatie: waar ben ik, hoe kom ik daar en hoe ziet mijn omgeving eruit? Om deze vragen te kunnen beantwoorden staan alle belangrijke objecten met een symbool op de kaarten. De uitvoerige legenda legt uit wat die symbolen allemaal betekenen. Zo wordt het mogelijk om waterwegen, voetpaden en tankstations in de kaart eenvoudig te herkennen.

Kortom, een kwaliteitsatlas die je vaak gaat gebruiken, en waar je vele uren kijkplezier van zult hebben. En dat is nog niet alles wat deze Atlas biedt. Want in het interessante voorwoord komt ook de geschiedenis van de topografie aan bod.

Omslag_Atlas_50k_RGB

Boekgegevens

Thomas Termeulen, Topografische atlas van Nederland (5e druk), Uitgeverij 12 Provinciën, ISBN 978 90 773 5070 6  (€ 39,95)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven