Drie jonge vrouwen rommelen door het leven

Drie jonge vrouwen in de bloei van hun leven: de mooie Balli, de slimme Sjlomkits en de onzekere Naama. Met een zeker optimisme en een vleugje dramatiek rommelen zij door het leven.

PROMOTIE – Drie vervlochten levensverhalen, dat van Balli, Sjlomkits en Naäma, vormen het verhaal van het hedendaagse Israël. Maar het zijn evengoed de belevenissen en ervaringen van jonge vrouwen waar ook ter wereld. Ze zijn vroegwijze vriendinnen (vinden ze zelf), ze delen lief en leed in hun jeugd (denken ze), als jongvolwassenen bedriegen ze elkaar en de anderen als ze vinden dat dat nodig is, en gaan als volwassen vrouwen ieder huns weegs. Jaren later, als ze alle drie moeder zijn geworden, brengt een ingrijpende gebeurtenis ze weer bij elkaar. Sadder and wiser realiseren ze zich dat vriendschap het enige in het leven is dat langer standhoudt dan al het andere.

‘Vanaf haar balkon zag Balli drie meisjes die ballonnen vast hadden, drie glimlachende, spichtige meisjes. Ze liepen langzaam, onbezorgd en rustig. Balli had een beetje medelijden met hen, want ze wisten nog niet dat alles naar de gallemiezen zou gaan, dat de ballonnen in hun hand zouden knappen of in de lucht wegzweven of gewoon van ellende zouden verschrompelen. En ze realiseerde zich dat de meisjes zich niet konden voorstellen hoe dat zou zijn, als het zover was, als sjabbat de schrik van de week werd en de nacht de schrik van de dag. Ze liep naar binnen, sloot de balkondeur en daarna de jaloezieën. Uit de richting van het strand bleven de luidsprekers niet aflatend gillen, Hoort dat ik leef, ik leef nog steeds, ik sla mijn ogen nog op naar het licht…’

Miri Rozovski (Jeruzalem, 1967) schrijft kinderboeken en romans.

drievriendinnen

 

Boekgegevens

Miri Rozovski, Drie vriendinnen, vertaling: Sylvie Hovinck, Uitgeverij De Wereldbibliotheek, ISBN 978 90 284 2555 2  (€ 24,95)

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven