De schippers van de Kameleon in het Fries Museum

De schippers van de Kameleon, wie kent ze niet? Het Fries Museum brengt de verhalen van schrijver Hotze de Roos tot leven met de tentoonstelling De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork die morgen van start gaat.

De expositie toont het leven van de Friese auteur Hotze de Roos (1909-1991), die zijn eerste Kameleon-boek in 1948 uitbracht onder de titel De schippers van de Kameleon. In het boek staat de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer centraal, die in het Friese dorp Lenten allerlei avonturen beleven met hun eigenhandig in elkaar geknutselde boot De Kameleon. De Roos schreef 60 delen over de broers, en na zijn dood brachten Piero Stanco en Fred Diks het aantal boeken op 66.

In het museum zijn naast wetenswaardigheden over de schrijver ook vele originele illustraties uit de boeken te zien van onder anderen Gerard van Straaten en Ruud Hameeteman. Verder is er een voorproefje te zien van de verstripping van De Kameleon door Dick Matena. Deze verschijnt in juni 2014. Kinderen kunnen bovendien met een speurtocht het raadsel van de zilveren vork oplossen. Door verschillende vraagstukken op te lossen krijgen ze een geheime code in handen, die toegang geeft tot de sleutel.

De tentoonstelling is te zien van 4 juni 2014 tot en met 31 oktober 2015.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden

Boekgegevens

Hotze de Roos, De schippers van de kameleon, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 6701 1 (€ 6,95)

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven