De Hongerspelen op de planken

Naast het Wembley Stadion in Londen verrijst een nieuw theater waar in 2016 de toneelversie van de Hongerspelen op de planken wordt gebracht. De Nederlandse producent Robin de Levita is met zijn bedrijf Imagine Nation verantwoordelijk voor de bouw van dit nieuwe theater.

In Nederland zijn we al jaren bekend met het werk van De Levita. Eerder dit jaar opende een theater in Amsterdam waar de voorstelling Anne nu wordt opgevoerd. Hij werkte ook mee aan de transformatie van de hangar in Katwijk voor de musical Soldaat van Oranje. De reputatie van De Levita, die gebruikt maak van bijzondere theatertechnieken, is dus ook buiten de landsgrenzen bekend.

Het theater in Londen moet plaats bieden aan ongeveer 1100 mensen, die in het voorjaar van 2016 kunnen gaan kijken naar de toneelversie van Hongerspelen. De theaterversie bouwt voort op het wereldwijde succes van de boeken van Suzanne Collins. Naast de verfilmingen is dit dus een nieuw hoofdstuk dat wordt toegevoegd aan deze ongekend populaire trilogie. ‘Theater is een geweldig medium om de vele betekenisvolle lagen uit de boeken van Suzanne Collins tot leven te brengen’, aldus De Levita.

Bron: The Guardian, Telegraaf, Volkskrant
Foto: Flickr, Mike Mozart

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven