De eerste Stripmaker des Vaderlands!

Afgelopen donderdag werd Margreet de Heer in de Grand Theatre Boekhandel te Breda gekroond tot Stripmaker des Vaderlands. De Boekenkrant was erbij en ging in gesprek met haar over deze gloednieuwe functie.

Gefeliciteerd, Margreet! Hoe voel je je?
‘Ik ben heel blij en opgelucht. Ik was in februari al gevraagd of ik hiervoor genomineerd wilde worden – de spanning is in die tijd behoorlijk opgebouwd. Maar nu is het zover en mag ik aan de slag!’

Wat betekent het voor jou om Stripmaker des Vaderlands te zijn?
‘Het voelt eigenlijk als enorme erkenning. Bovendien vind ik het persoonlijk een heerlijk nieuw project. Ik heb net samen met mijn man de laatste hand gelegd aan onze In beeld-serie. We hadden nog geen plannen voor het volgende project, we wilden wel zien wat er zou komen. En nu is er dit! Ik weet wat ik de komende drie jaar ga doen.’

Heb je al specifieke plannen?
‘Ik ga me voor een groot deel richten op het onderwijs. Daar wil ik meer strips binnen zien te krijgen. Mijn eigen strips worden al veel gebruikt op scholen. Maar ik denk dat ik met de titel “Stripmaker des Vaderlands” wat meer gewicht in de schaal leg bij de leraren. Die wil ik handvatten geven om strips een prominentere plek op school te geven. Zo kun je in de geschiedenislessen aandacht besteden aan strips in de Tweede Wereldoorlog. Ook wil ik graphic novels de Nederlandse les inkrijgen en ze op de boekenlijst zetten.’

Wat kunnen we verder van je verwachten?
‘Ik ga in ieder geval ongeveer elke maand een stripje maken over de actualiteit. Die kun je lezen op www.stripmakerdesvaderlands.nl.’

Meer weten over Margreet? In de Boekenkrant van december 2017 zal een groot interview met de Stripmaker des Vaderlands verschijnen.

Foto: Cok Jouvenaar

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven