De Boekenbeurs in Antwerpen: hoe, wat en waar?

Van 31 oktober tot en met 11 november vindt in de Expo van Antwerpen de 78ste editie van de Boekenbeurs plaats. Wat kan je op de Boekenbeurs allemaal doen en vinden?

Op de Boekenbeurs vind je honderdtien stands, waar uitgeverijen, boekhandels en aanverwante instanties de nieuwste boeken aan de man brengen. Ook zijn er talloze auteurs aanwezig om boeken te signeren en presentaties te geven.

Schrijvers uit het buitenland

Er komen veel auteurs van over de hele wereld naar de Boekenbeurs. Zo zijn er veel auteurs uit Groot-Brittannië aanwezig, zoals Nicci Gerrard, Sophie Hannah, Sophie Kinsella en schrijverscollectief Erin Hunter. De Franse delegatie bestaat onder andere uit Christophe Arleston, Pierre Lemaître, Katherine Pancol en Stripmakers Loisel & Tripp. Uit Scandinavië komen Anders Roslund, Stefan Thunberg, het duo Lars Kepler en de Finse young adult-auteur Salla Simukka. John Hattie is één van de auteurs die het verst moet reizen: de uit Nieuw-Zeeland afkomstige schrijver komt naar Antwerpen om over zijn Visible Learning-methode te vertellen. Met Australiër John Flanagan en Canadees Matthew Jobin wordt een exclusief Skypegesprek gevoerd en vanuit de Verenigde Staten komen Ellen Foley, Cassandra Clare en Holly Black overgevlogen. Verder is ook Girls-actrice Lena Dunham aanwezig.

Schrijvers uit Nederland en Vlaanderen

Natuurlijk komen er ook Nederlandse en Vlaamse auteurs naar de Boekenbeurs. Op het auteurspodium kun je onder andere Geertje Cauwenberg, Richard de Leth, Pieter Dhaeze, Mara Grimm, Maud Koppelaar, Hans Frederiks, Hetty van Aar, Leo van Bergen, Henk van Capelle, Edward van de Vendel, Jaap Robben en Pieter van Oudheusden bewonderen.

Themadagen

Ben je een grote fan van fantasy-boeken? Kom dan aankomende zaterdag 1 november naar de speciale fantasy-dag. Dit is echter niet de enige themadag tijdens de Boekenbeurs: op zondag 2 november draait het om Oorlog en vrede, op zaterdag 8 november is het thema Be original en op maandag 10 november kun je op de Boekenbeurs terecht voor het thema Wel in je vel. Op vrijdag 31 oktober is er tijdens de Boekenbeurs speciale aandacht voor meesters en juffen van het basisonderwijs en op woensdag 5 november is er een hoop te doen voor leraren van het secundair onderwijs. Op 4 november wordt de eerste Boekenbeurs Ladies Night georganiseerd. Op 6 november is het Knackdag en is er een Nocturne voor professionals.

Voor de kinderen

Ook voor kinderen is er veel te doen. Zo zijn er workshops gericht op kinderen en zijn er schrijvers die voorlezen. Je kunt bijvoorbeeld op de foto met Suske en Wiske en Kinky & Cosy in de fotobooth van WPG Uitgevers België. Tevens kun je een stripverhaal maken van LEGO en deelnemen aan het wereldrecord rubberen armbandjes maken. Daarnaast komt Geronimo Stilton langs om zijn boek te signeren bij de stand van Bakermat.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Boekenbeurs.

Kaarten voor de Boekenbeurs kunt u hier kopen. Een ticket voor volwassenen kost €8,00 en een ticket voor kinderen tot en met 17 jaar kost €5,00. Voor de speciale dagen zijn er andere tarieven.

Benieuwd naar de sfeer van de Boekenbeurs? Bekijk hier alvast een voorproefje!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven