De belangrijkste schrijflessen van bestsellerauteur Stephen King

Van Stephen King zijn meer dan 350 miljoen boeken gekocht. Hij schreef ruim vijftig titels, bijna allemaal bestsellers. Hoe doet hij dat? Daarover schreef hij een eigenzinnig, vakkundig en inspirerend boek.

PROMO – De eerste honderd pagina’s van het boek gaan over Kings leven. Zijn jeugd vol armoede, de drang om te schrijven, zijn verslaving en de moeizame weg omhoog. Dat deel van het boek moet je zeker lezen, maar hier gaan we vooral in op het tweede deel van het boek: over schrijven. Kings schrijftips verschenen bijna twintig jaar geleden, maar ze zijn nog steeds actueel en voor alle hedendaagse aspirant schrijvers toepasbaar. Kings schrijftips zijn een pleidooi voor helder schrijven.

Over bijwoorden
King: Het bijwoord is niet je vriend.
Bijwoorden zijn woorden die werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden of andere bijwoorden ander bepalen. Net als de passieve werkwoordsvormen schijnen de bijwoorden te zijn gecreëerd met het oog op de timide schrijver.’
Bijwoord: Hij deed de deur stevig dicht.
Sterker is: Hij gooide de deur dicht.
 ‘Bijwoorden zijn net paardenbloemen. Als je er een op je gazon hebt, is hij mooi en uniek. Maar als je hem niet uit de grond trekt, heb je er de volgende dag vijf… en de dag erna vijftig.

Over de eerste versie
King: De eerste versie van een boek – zelfs een lang boek – mag niet meer dan drie maanden in beslag mag nemen, de duur van een seizoen. Duurt het langer, dan begint het verhaal – in elk geval voor mij – iets te worden wat van buiten mijn wereld komt.

King schrijft elke dag 2000 woorden. Zeven dagen per week. Alleen onder heel bijzondere omstandigheden staat hij zichzelf toe om te stoppen voordat hij zijn dagelijkse 2000 woorden heeft geschreven. In drie maanden tijd schrijft King dus een eerste versie van zo’n honderdtachtigduizend woorden. Meer schrijftips van Stephen King? Je vindt ze in het nieuwste nummer van Schrijven Magazine, vanaf vrijdag 4 oktober in de winkel

Hier zie je welke winkels bij jou in de buurt Schrijven Magazine verkopen.

Hier neem je een abonnement met introductiekorting.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven