Bram Bakker – Een boek over seks

En laat dat nu toch niet de reden zijn. Ik ben een gelukkige schrijver, want ik hoef er niet van te leven. En dat geeft me de vrijheid om onderwerpen te kiezen die ik belangrijk vind.
Seks is heel belangrijk. We worden er natuurlijk doorlopend mee geconfronteerd in allerlei media, maar over die seks wil ik het niet hebben. Seks als product interesseert me namelijk niet. Wat mij fascineert is dat de aandacht voor seks als een heel basale menselijke behoefte steeds minder lijkt te worden. Iedereen kan online porno kijken zoveel hij of zij wil (en dat doen we dan ook in groten getale), maar hoe zorg je voor een bevredigend seksleven? Waarom zijn er steeds meer echtscheidingen en roepen geëmancipeerde vrouwen steeds vaker stoer dat ze gaan scheiden als de seks niet meer goed is?
We zijn de weg kwijt als het gaat over intieme seks, met een vaste partner. We weten niet goed meer hoe dat moet, en we praten er te weinig over. En we doen ons best ook niet: slechte seks is altijd het product van een slechte relatie. Als de seks slecht is, moet je aan de relatie gaan werken. Dat is trouwens ook heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling, een belangrijk bijverschijnsel dat meestal over het hoofd wordt gezien.
Vanwege dit soort thema’s schrijf ik een boek over seks, niet omdat ik Freud weer eens onder de aandacht wil brengen. De overgrote meerderheid van de mensen kent geen groter plezier dan een goede vrijpartij. Het is dan toch wel treurig om vast te moeten stellen dat steeds meer mensen hun ‘hoogtepunt’ in hun eentje achter een computer bereiken of in gezelschap van een apparaat met batterijen?
Het zijn grote woorden, maar het moet toch maar gezegd: het gaat niet goed tussen de moderne mens en de seksualiteit. En omdat ik nu eenmaal evangelistische trekjes heb, schrijf ik er een boek over. Vooral in de hoop dat het gesprek over dit onderwerp weer eens goed op gang komt. En natuurlijk hoop je dan ook op veel lezers!

Bram Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven