Boekfragment: Stap voor stap van wens naar werkelijkheid

In Stap voor Stap van wens naar werkelijkheid vertelt Geert Kimpen hoe hij de Tien Wetten van Creatie ontdekte. Zijn wens, schrijver worden, kwam uit. Met dit boek heb ook jij alle mogelijkheden om je droom te realiseren.

Ik ben opgegroeid in een boekwinkel. Zo’n ouderwetse boekwinkel met een koperen deurbel en enorme kasten en vitrines, waarin de meesterwerken van de literatuur rug aan rug stonden opgesteld. Een winkel die rook naar boeken en geboend hout. Mijn vader had een mateloze bewondering voor schrijvers, die overigens regelmatig bij ons over de vloer kwamen. Hij keek hen ademloos na wanneer zij met een in bruin papier omwikkeld pakje boeken de deur uitliepen; hij zou dolgraag de vloer hebben willen kussen waarop deze goden van de literatuur gelopen hadden. Ik erfde deze adoratie. Toen ik wat ouder was en meehielp in de winkel keek ik met dezelfde dweepzucht naar deze geletterde heren. Wat moesten deze mannen, die uit het niets een wereld konden creëren, gelukkig zijn! Zij konden lege vellen papier met woorden bezielen, zij konden uit het niets een verhaal toveren dat hun lezers in vervoering bracht. Magiërs waren het, vertellers. Priesters van het woord. Kon ik ooit in mijn leven maar één boek schrijven, verzuchtte ik ’s nachts in mijn bedje. Kon ik maar ooit schrijver worden. Zoals het zo vaak met kinderdromen gaat, vervaagde ook mijn droom. Het was dwaze onzin geweest te denken dat ik me ooit schrijver zou kunnen noemen. Mijn droom werd een vervelende herinnering, die af en toe de kop opstak en die ik met alle macht het zwijgen oplegde. Maar dromen zijn als onkruid, altijd komen ze weer op.
Zes jaar geleden werd ik vader. Ik hield een prachtig meisje in mijn armen, Zonneke, en toen ik voor de eerste keer in haar ogen keek, wist ik dat ik haar niets te leren had. Ik hoefde haar alleen maar te helpen om groot te worden en aan te moedigen haar dromen te volgen. Datgene te doen waarvoor zij hier op aarde was gekomen. Haar te helpen haar hart en haar passie te volgen tegen beter weten in. Maar met een schok realiseerde ik me dat mijn woorden niet zouden beklijven. Waarom zou ze naar mij luisteren wanneer ik het niet zelf gedaan had?

30 BF 0,25 Geert Kimpen Stap voor Stap van wens naar werkelijkheid afb

Boekgegevens

Geert Kimpen, Stap voor Stap van wens naar werkelijkheid, Uitgeverij London Books, 144 pagina’s, ISBN 978 94 921 7927 2 (€ 14,99)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie mei 2016

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven