Boekfragment: One day methode

Hoe vaak nemen we onszelf niet voor de dingen anders te doen. Vandaag. Nee, morgen. Morgen écht. Of in ieder geval ‘one day’. 

Day, you can handle life
Als je je dromen wilt waarmaken, moet je wakker worden. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk door eerder op te staan om je dromen in de praktijk te brengen en figuurlijk door te zorgen voor de hoogst mogelijke vorm van bewustzijn. Daarmee bedoel ik: wakker genoeg zijn om je eigen dromen te bepalen en ook waar te maken. Wakker genoeg zijn om gedurende de dag de juiste keuzes te blijven maken die leiden naar de verwerkelijking  van jouw dromen. Wakker genoeg zijn om je niet te laten afleiden door kortetermijnprikkels. Keep your eye on the prize en bedenk voortdurend wat je doel is. Als je vergeet om vaak te benoemen wat voor jou belangrijk is, dan zakt dát wat belangrijk is naar de achtergrond en winnen andere, nieuwe gedachten het. Mijn truc is om elke dag te beginnen met het afstemmen van mijn dromen op de realiteit. Nog voor mijn vaste gedachtepatronen actief worden, doe ik dat. Nog voor mijn standaardnetwerk het overneemt. Nog voor ik word meegenomen in de waan van de dag. One Day is geen saaie dag waarop je als braafste jongetje van de klas keurig binnen de lijntjes van het leven kleurt. Het is geen dag van geheelonthouding. Nee, dit wordt een dag vol extase en highs. Een dag van alles pakken wat je pakken wilt, maar zonder externe middelen, puur op eigen kracht. Alles wat je tijdens One Day doet, verhoogt de happy chemical levels om je te wapenen tegen verleidingen die je afleiden van je doel. 
De OneDay-methode, die ik heb ontwikkeld in samenwerking met psychologen, professoren, cardiologen en neurologen, is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op mijn eigen kennis en ervaringen en studies communicatiewetenschap (UvA) en The Science of Well-Being (Yale). 

Boekgegevens

Tabe Ydo, One Day Methode, Uitgeverij Kosmos, 300 pagina’s (€20,99)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie oktober 2020

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven