Boekfragment: Er was eens. Het hart van een schurk

Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft. 

Of de transformatie nu begon door de zuurstofrijke lucht of het zonlicht, had niemand van de meermensen Oreana kunnen vertellen. Het gebeurde op het moment dat een jongeling door het wateroppervlak brak, naar de wereld bovenwater. Naar de wereld van zon, land, wind en wonderen die ze maar een paar keer in hun leven zouden zien, voordat ze terugkeerden naar de duistere, veilige wereld van de diepste zeeën. 
Oreana voelde dat ze dichterbij kwamen. Het water om haar heen was al zoveel warmer dan ze ooit ervaren had en ze moest haar ogen dichtknijpen omdat het felle blauw haar nu al verblindde. Zo anders dan de duisternis van haar thuis. Ook de druk van het water was onbekend, lichter. Bij elke slag met haar staart leek ze steeds sneller door de zee te schieten. Voor Oreana was het alsof er een zware, veilige deken steeds verder van haar werd afgewikkeld, tot ze bloot en kwetsbaar overbleef.  
Alleen. Nee. Dat was ze natuurlijk niet. 
Het komt goed. We zijn er bijna. Het gaat gebeuren. Eneas’ stem in haar hoofd was precies de geruststelling die ze nodig had. Hij wilde niets liever dan met haar de transformatie ondergaan. En zij met hem. En daarna…  
Haar hart bonsde in haar keel terwijl haar kieuwen juist langzamer begonnen te bewegen. Kalm blijven, het ondergaan, niet in paniek raken. Voor Oreana’s gezichtsveld dansten sterretjes heen en weer. Haar hand kneep die van Eneas bijna fijn, al leek hij het amper te merken.  
Een rilling ging over haar rug en ze stopte halverwege een slag met haar staart. Eneas schoot haar bijna voorbij en zijn hand gleed uit de hare.  
Wat was dat? 
Er klapte iets groots en donkers tegen hem aan.  

Boekgegevens

Diverse auteurs, Er was eens. Het hart van een schurk, Dutch Venture Publishing, 300 pagina’s (€ 16,95) 

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie april 2021.   

Interesse? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht. 

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven