Boekfragment: Wij en water

Water is van levensbelang. Maar wat weet je eigenlijk over je ‘levenselixer’? Wij en Water is een brede oriëntatie en nieuwe kijk op miraculeus water.

Levensenergie is een begrip wat de westers georiënteerde mens veelal niet kent. Het staat niet in ons woordenboek. Toch is het een begrip dat al duizenden jaren gekend wordt als Prana of Chi. Levensenergie verwijst altijd naar de bron van alles wat bestaat. De natuur en haar planten, bomen, dieren, zuivere water en schone lucht zijn open kanalen voor levensenergie. Mensen zoeken de natuur op om weer op te laden. Water in zijn natuurlijke zijnskwaliteit draagt veel levensenergie in zich. Denk maar aan een sprankelend bergbeekje en wat dit met je doet als je er een tijdje naast hebt gezeten. Water kan ook praktisch dood zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zwarte, stinkende water dat lange tijd in verwarmingsradiatoren heeft gezeten. Iedereen kan dit verschil aanvoelen.
Vitaal water, zuiver water, bronwater en oerwater zijn allemaal levend water te noemen. De mate van ‘levendheid’ kan verschillen en kan uitgedrukt worden in Boviswaarde. De Boviswaarde van water wordt hoger door het water te vitaliseren. Dit kan op uiteenlopende manieren worden gedaan, soms zelfs kosteloos.

Nederlands kraanwater is vergeleken met de meeste landen op de wereld van zeer goede kwaliteit. Een uitstekende prestatie als je beseft dat in sommige gevallen de grondstof voornamelijk (vervuild) rivierwater is. Maar de vitaliteit van Nederlands kraanwater is nog voor verbetering vatbaar.
Verschillende apparaten zijn ontwikkeld die in een woonhuis of in een bedrijf achter de hoofdkraan worden geïnstalleerd. Iedere fabrikant ontwikkelt zijn eigen apparaat waardoor de uitwerking enigszins verschilt. Producenten doen veel onderzoek en er zijn inmiddels al ruimschoots resultaten beschikbaar. De agrariër heeft voor zowel plant als dier veel baat bij gevitaliseerd water. Ook bedrijven zijn enthousiast: minder chloor nodig in zwembaden, stinkende vijvers worden weer helder, minder kalkvorming in leidingen en apparaten, minder bacteriegroei in koel- en warmtesystemen en minder chemicaliën nodig in fotolaboratoria.

30 BF 0,25 Geert Kimpen Wij en Water

Boekgegevens

Gabriëlle Sutherland, Wij en Water. Gewoon water bestaat niet, Wildcat Publishing, ISBN 978 90 82439 60 1 (€ 27,50)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie mei 2016

Berichten gemaakt 5342

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven