Boekfragment: De geest in de rivier

New York Times bestsellerauteur Carrie Jones schreef samen met Steven E Wedel een spannende, romantische en griezelige YA-roman over Amy, een meisje dat visioenen over de toekomst heeft.

Je bent van mij.
Jullie zullen allemaal van mij zijn.
Dat zijn de woorden die ik iedere dag opnieuw hoor sinds de vader van mijn vriendin Courtney is gestorven. Ze blijven de hele dag door mijn hoofd spelen totdat ik denk dat ik gek word en vandaag is het niet anders. Zelfs nu ik half ontkleed op het gras in de achtertuin lig met mijn vriendje Blake, hoor ik die zinnen. Eigenlijk zouden we naar de lucht moeten kijken en lui nagenieten van onze zoenpartij, maar nee.
‘Amy, je bent geweldig,’ zegt Blake. ‘Je bent de beste vriendin van de hele wereld en je bent voor altijd van mij. Snap je dat?’
Die woorden doen me denken aan mijn droom. Zelfs al lig ik met mijn hoofd op Blakes borst, ik krijg een akelig gevoel in mijn maag. Het bonzen van Blakes hart lijkt op het ritme van een drum onder een liedje dat ik niet kan horen. Blake zingt veel; hij heeft altijd een liedje in zijn hoofd zitten. Ik stel me dan voor dat dat liedje hem helemaal in bezit neemt, dat het door zijn aderen stroomt,  elke vezel in zijn lijf beheerst, net zoals de woorden van het liedje bij mij binnenkomen.
Om ons heen liggen het bos, de rivier en het huis; het voelt alsof ze naar ons kijken en ons zeggen dat er niets mis mee is om jong en gelukkig te zijn. Maar dat is niet zo; niet vandaag. Niet op dit moment. Niet nu de vader van Courtney dood is. Het voelt niet goed om gelukkig te zijn, terwijl zij vanbinnen alleen maar pijn voelt. Ik ken die pijn zelf ook. De oceaan heeft Courtneys vader weggenomen, maar de rivier heeft mijn moeder van me afgepakt. Dat was lang geleden, maar ik voel de pijn nog steeds.

Boekgegevens

Carrie Jones en Steven E Wedel, De geest in de rivier, vertaling: Berry Minkman, Dutch Venture Publishing, 324 pagina’s (€ 17,95)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie september 2019.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven