Boekenkrant verrast met BKYA, een special over young adult-boeken

De Boekenkrant lanceert op 9 juni in boekwinkel Broese te Utrecht een nieuwe uitgave: BKYA. Met deze nieuwe special richt de Boekenkrant zich in het bijzonder op young adult-fans.

Dat jonge mensen geen interesse meer hebben in boeken en lezen is een hardnekkig misverstand. Niets is namelijk minder waar. Ook veel jongeren zijn enthousiaste lezers. Zij zoeken en vinden elkaar in hun liefde voor boeken op het internet via blogs en vlogs, op boekenfestivals en bij leesclubs.
BKYA richt zich speciaal op deze lezers en wil hen helpen met het maken van keuzes uit het rijke aanbod aan young adult-boeken, maar besteedt ook aandacht non-books, boekverfilmingen en boekenevenementen. De inhoud van de BKYA is een mix van interviews, boekrecensies, tips en nieuwsfeiten. De jonge lezer komt ook zelf aan het woord.
Het eerste nummer van de BKYA valt gelijk met de deur in huis met een prachtige uitspraak van John Green (Paper towns en Een weeffout in onze sterren) over wat boeken zo fantastisch maakt. Verderop in de krant onder andere een interview met schrijvers Ransom Riggs en Tahereh Mafi, recensies van twee bekende bloggers, tips over hoe je zelf een recensie moet schrijven en de leukste boekenvlogs op een rijtje. Ook vertellen de redacteuren van de BKYA over hun favoriete YA-boekverfilming.

Boekenkrant
De BKYA is een afgeleide van de Boekenkrant, de enige landelijke krant waarin boeken centraal staan. De Boekenkrant verschijnt elke eerste maandag van de maand, als het luchtalarm afgaat, in een oplage van 22.000 exemplaren. Verspreiding gebeurt via 160 boekwinkels en 30 bibliotheken in Nederland en Vlaanderen.Voor de klant is de Boekenkrant gratis. Een overzicht van boekwinkels die de Boekenkrant verspreiden is te vinden op. In deze winkels is ook de BKYA te vinden.

Specials
Naast de Boekenkrant verschijnen er sinds 2015 diverse specials die zich richten op specifieke thema’s en genres. De BKJunior, een special over kinderboeken voor kinderen van 7 tot 13 jaar, verschijnt zes keer per jaar en de BKStrips, een special over stripboeken, wordt drie keer per jaar gemaakt.

De BKYA wordt op 9 juni aan het eind van de dag gepresenteerd in Boekwinkel Broese in Utrecht. Per jaar staan er drie nummers van de BKYA gepland.

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven