Boekenkrant-leesclub: De hemel is altijd paars

2021 is het vijftiende jaar in het bestaan van de Boekenkrant, en dat vieren we met een aantal online leesclubs! De vijfde editie vindt plaats in september, over het boek De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh. 

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman over liefde, verlangen en herinneringen. In 2019 won de auteur de El Hizjra Literatuurprijs voor Poëzie. De roman gaat over Arghavan, een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon, maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met een aantal klanten, zoals Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet. 

Deze vijfde Boekenkrant-leesclub wordt geleid door redacteur Mireille Bregman en vindt plaats op dinsdag 14 september, van 20-21 uur, via de Teams-app. Je krijgt van tevoren een aantal vragen over het boek opgestuurd om je in te verdiepen. 

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan deze Boekenkrant-leesclub? Meld je dan vóór 7 september aan via redactie@boekenkrant.com. Tot dan! 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven