Boekenkrant breidt team uit met Caroline van der Lee als coördinator strip

PERSBERICHT – Utrecht, 8 juli 2014 – Vanaf oktober 2014 wordt in ieder nummer van de Boekenkrant structureel aandacht besteed aan het beeldverhaal. Ook op de website en social media van de Boekenkrant krijgt strip een eigen prominente plek. Caroline van der Lee is aangetrokken als coördinator strip.

Stripboeken behoren tot het boekaanbod en vormen tegelijk een geheel eigen niche met eigen uitgeverijen, eigen winkels en eigen lezers. Het aanbod aan strips is bovendien zo divers als het boekenaanbod zelf, van avonturenstrip tot kortverhaal en van literair tot grappige gagstrip. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om een speciale stripkrant te gaan maken. De Boekenkrant helpt boekhandels om succesvol te zijn. Meer aandacht voor strips maakt hier onderdeel van uit.

Caroline van der Lee was van 2002 tot en met 2013 hoofd Communicatie van Kasteel Groeneveld en van 2010 tot en met 2013 hoofdredacteur van het magazine GRNVLD. In dit magazine werd veelvuldig gebruik gemaakt van strips en stripachtige illustraties. Sinds 2012 is Van der Lee redacteur van de StripNieuws, het informatieblad van Het Stripschap. Ook was zij betrokken bij de ontwikkeling en organisatie van Het Gala van het Stripboek, dat in januari 2014 in Museum Meermanno te Den Haag werd gehouden. Van der Lee wil in de Boekenkrant graag de veelzijdigheid van het beeldverhaal laten zien en daarnaast wil zij veel aandacht besteden aan de makers van het stripverhaal. Naast recensies wil zij het katern vullen met interviews met tekenaars en scenaristen en achtergrondverhalen.

Tips, nieuws en andere informatie over strips kunnen gestuurd worden naar caroline@boekenkrant.com

Founder
Berichten gemaakt 87

Eén gedachte over “Boekenkrant breidt team uit met Caroline van der Lee als coördinator strip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven