BOEKBERICHT – Limiet

Het jaar 2025. Helium-3 is de nieuwe energiebron en maakt een einde aan het olietijdperk. Niet dat de olie op is, maar het stenen tijdperk eindigde ook niet bij gebrek aan steen. Er is wel een nadeel: helium-3 is een maangrondstof en moet dus ver van huis worden gedolven. Op die onontgonnen maan is het territorium nog onverdeeld. En dat leidt tot conflict tussen Amerika en China. Zakenman Julian Orley biedt inmiddels de oplossing voor het transportprobleem en organiseert een maanreis voor steenrijke internationale beroemdheden. Op een geheel andere plek in de wereld krijgt rechercheur Owen Jericho de opdracht om de Chinese dissidente Yoyo op te sporen, die in het bezit is van geheime documenten. Zo introduceert Schätzing de setting en de personages van Limiet: een 1300 pagina’s omvattende roman, waarin de wereld afstevent op een drama.

Met Limiet creëert Frank Schätzing een nieuwe wereld. Groot, complex, onderbouwd en geloofwaardig. Lezers met enige leeftijd weten dat 15 jaar helemaal niet zo ver in de toekomst ligt. Misschien herinnert u zich 1984 nog: het was voorbij voor je het wist. Zo dichtbij als de toekomst is, ligt de werkelijkheid van Limiet. En hoe het de aarde vergaat? Dat leest u nú.
Frank Schätzing, Limiet, A.W. Bruna Uitgevers, ISBN 978 90 229 9728 4 (€ 25,-) Vertaling: Wim van der Zande en Jolanda te Lindert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven