BOEKBERICHT – Guido Eekhaut, Wolven III – Jalena volgt de sporen van de Georgische huurmoordenaar

Onlangs zijn er twee nieuwe boeken van Eekhaut uitgekomen: ‘Blauwe sneeuw’, die hij schreef onder de naam Nellie Mandel, en ‘Jalena’, het derde deel in zijn serie Wolven.

Het boek ‘Jalena’ volgt de sporen van de Georgische huurmoordenaar Jalena die vlucht na een ruzie met haar Russische baas. Ontslag nemen bestaat in de kringen van de maffia immers niet en die baas stuurt twee van zijn beste moordenaars achter haar aan. Ze vlucht naar Antwerpen waar haar zus woont. Maar als de achtervolgers Jalena’s zus neerschieten, besluit ze niet meer te rennen. Ze wil wraak en slaat keihard terug.

De onderbezette afdeling georganiseerde misdaad van de Antwerpse politie wordt bij de zaak betrokken als de Russische politie om hulp aanklopt. De FSB wil Jalena oppakken om haar verhaal te horen. Zij kent ten slotte alle geheimen van haar baas, een steenrijke zakenman die legale en illegale praktijken combineert.

In een heldere en snelle schrijfstijl vertelt Eekhaut zonder omhaal het verhaal van Jalena en de jacht op haar door de politie en door de handlangers van de Russische ‘zakenman’. Zeker gezien de vele berichten over de georganiseerde misdaad in Moskou en de processen in Moskou tegen de baas van het Yuko-concern, Michail Chodorkovski, stipt de Vlaamse auteur een zeer actueel thema aan. Dat wordt nog eens benadrukt door de dodelijke bomaanslag op een kritische journaliste waarmee het boek opent. Met zijn mooie schetsen en uitgediepte personages is Wolven Jalena een prima thriller met internationale allure.
Guido Eekhaut, Wolven III – Jalena, Uitgeverij Manteau, ISBN 978 90 223 2477 6 (€ 21,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven