Belgische stripfiguren onder één dak

Iedereen kent ze: Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke. Bekende striphelden die met elkaar gemeen hebben dat ze afkomstig zijn uit België. Deze en andere Belgische stripfiguren worden nu bij elkaar gebracht in een permanent park. In het centraal station van Antwerpen zal eind 2015 een indoor thema- en belevingspark verrijzen: Comics Station Antwerp. Een ode aan het Belgisch cultureel erfgoed, waarvan chocolade, bier en strip onderdeel zijn.

De bedoeling achter het park is om de lezers strips op andere manieren laten ontdekken. In dit park staan lezers straks oog in oog met hun striphelden. De focus in het park komt te liggen op Belgische populaire stripfiguren, zoals Suske en Wiske, De Smurfen, De Kiekeboes, Lucky Luke, Jommeke, et cetera. Met vrijwel alle rechtenhouders zijn de onderhandelingen afgerond. Over Kuifje wordt nog gesproken.

Begin 2015 zal het park zich langzaam ontwikkelen in het station aan de zijde van het Kievitplein . In de ruimte naast de sporen van het -2 perronniveau worden verschillende verdiepingen gebouwd. Reizigers kunnen eenvoudig per trein naar de wereldberoemde stripfiguren komen.
ComicsstationDoor de komst van Comics Station Antwerp  zal de omgeving een positieve impuls krijgen. Burgemeester Bart De Wever wil dat gegeven graag uitbouwen naar de hele stad. ‘Antwerpen is voor veel strips een inspiratiebron. Denk aan De stuivende stad van Suske en Wiske. Bovendien is de stad historisch verankerd met strips door grote Vlaamse tekenaars als Merho, Jef Nys en natuurlijk Willy Vandersteen. Wij streven ernaar om Antwerpen daarom verder uit te bouwen als stripstad, nationaal en internationaal.’ Antwerpen heeft jaarlijks de meeste hotelovernachtingen van alle Belgische steden. Bezoekers komen veelal uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. ‘Onze stripcultuur heeft een internationale reputatie,’ zegt Jeroen Jespers, samen met Wim Hubrechtsen en Mark Kiekens initiatiefnemer voor het indoorpark.  ‘We willen over de grenzen kijken. De Thalys naar Amsterdam en Parijs stopt straks letterlijk naast het park.’

Voor de realisatie van het indoorpark wisten de initiatiefnemers verschillende investeerders aan te trekken, waaronder De Tondeldoos, een bedrijf in media en entertainmentprojecten. Ook WPG heeft de intentie te investeren. Het park zal een combinatie van moderne hedendaagse en authentieke klassieke activiteiten hebben . Van digitale doe-activiteiten, mechanische attracties tot de klassieke poppenkast. Het park is voor alle stripliefhebbers van jong tot oud: grootouders met kleinkinderen, gezinnen, schoolklassen en toekomstige striptekentalenten. De opening is gepland voor de kerstvakantie 2015.

Berichten gemaakt 5329

Eén gedachte over “Belgische stripfiguren onder één dak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven