BOEKBERICHT – Emo’s Reis

Abt Emo legde in 241 dagen 2500 kilometer ter voet af. Midden in de winter stad hij de Alpen over. Een levensgevaarlijke route, zeker in de winter. Voor Emo was geen berg te hoog en geen winter te koud. Het was noodzakelijk om zo snel mogelijk in Rome te arriveren.

Het boek ‘Emo’s Reis’ reconstrueert elke voetstap van het Nijeklooster, nabij Essen, tot in het heilige Rome. Van dag tot dag kan de lezer meegenieten met de belevenissen van de reizende abt en zijn metgezel bouwmeester Hendrik. We volgen hem in zijn ontmoetingen met verschillende culturen en religieuze tradities. Ook delen we zijn verbazing over de reusachtige kloosters, kerken en kathedralen die hij in zijn trek door Europa tegenkomt.

Naast het verhaal zijn landkaarten, afbeeldingen , foto’s en interessante weetjes te vinden. Het boek fungeert als een soort reisgids door het verleden. Door de feiten uit ‘Emo’s Reis’ tegen de achtergrond van de kennis van de Middeleeuwer over het reizen te plaatsen en dit aan de vullen met gegevens uit kronieken, heiligenlevens, troubadourliederen en traktaten, komt het leven van 800 jaar geleden heel dichtbij.
Dick E.H. de Boer, Emo’s reis, uitgeverij Noordboek, ISBN 978 90 330 0788 0 (€ 29,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven