Dertien

In ‘Dertien’ verhaalt de auteur over een seriemoordenaar die kinderen ontvoert en afslacht. Op hun dertiende verjaardag sterven de slachtoffers een vreselijke dood en de dader stuur ieder jaar naar de ouders een verjaardagskaart met een foto van de marteldood van het kind. Hoe wreed kan je het maken?

Ook de dochter van rechercheur Henderson is verdwenen en in de handen gevallen van de psychopaat die het op dertienjarige meisjes heeft gemunt. De agent heeft niets gezegd tegen zijn werkgever uit angst dat hij van het onderzoek wordt gehaald. Hij leeft nog maar voor één ding: wraak. Ondertussen zakt Henderson steeds verder weg in eenzaamheid en dronkenschap. Hij is inmiddels gescheiden, gedegradeerd en verdacht van corruptie, maar hij vecht door met de moed der wanhoop.

‘Dertien’ is een fascinerend boek, uitstekend geschreven en met een bewonderenswaardig plot. De lezer kan zich identificeren met de hoofdpersoon, want wie zou er geen wraak willen nemen op zo’n afgrijselijke crimineel? Maar zoals gezegd moet de lezer wel houden van een thriller die dicht in de buurt van het horrorgenre ligt…

Boekgegevens

Stuart MacBride, Dertien, Uitgeverij Unieboek, ISBN 978 90 003 0445 5 (€ 19,99)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven