Boek atheïstische dominee vliegt winkel uit

Dat heeft uitgeverij Nieuw Amsterdam laten weten. Het boek kwam anderhalve week geleden uit. Hendrikse, protestants predikant in Middelburg, noemt zich een gelovige atheïst. Hij gelooft niet dat God bestaat, maar gelooft wel in God. Volgens de vrijzinnige predikant is God niet onder te brengen in de categorie verschijnselen die met het woord ‘bestaan’ kunnen worden aangeduid.
Bij drie presentaties van Hendrikse vorige week in Zeeland waren de tweehonderd meegebrachte exemplaren van het boek al verkocht voor de predikant aan het woord kwam. De eerste druk van het boek bedroeg 2000 exemplaren.
Bij het centrale bureau van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), waarvan Hendrikse lid is, zijn tientallen e-mailtjes en brieven binnengekomen van kerkleden die bezorgd zijn over de ideeën van Hendrikse en het kerkbestuur vragen om ,,hieraan een einde te maken”.
Volgens de woordvoerder van de kerk krijgen zij te horen dat niet de synode, maar alleen de classis (regionale kerkvergadering), waaronder Hendrikse valt, over de zaak kan oordelen. Leden van het synodebestuur, onder wie voorzitter Gerrit de Fijter, hebben in de media duidelijk gemaakt het met de Middelburgse predikant oneens te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven