Bestseller HhhH wordt verfilmd

De VPRO gaat de succesvolle roman HhhH van Franse schrijver Laurent Binet verfilmen. De serie wordt gemaakt door documentairemaker Roel van Broekhoven en zal uit acht afleveringen bestaan, die waarschijnlijk begin 2016 te zien zullen zijn op Nederland 2.

HhhH, een afkorting van de subtitel “Himmlers hersenen heten Heydrich”, gaat over de aanslag op Duits nazileider Reinhard Heydrich tijdens de Tweede Wereldoorlog. De documentaire zal Van Broekhoven en Binet volgen terwijl zij verschillende locaties uit HhhH bezoeken, onder meer Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Engeland en Oekraïne. Ook zullen enkele karakters uit het boek belicht worden. De documentaire zal vooral focussen op de persoonlijke worsteling van Binet om de werkelijkheid van toen zo dicht mogelijk te benaderen.

Met HhhH won Binet in 2010 de Prix Goncourt Du Premier Roman, een belangrijke prijs die wordt uitgereikt aan de beste debuutroman. Het boek verscheen in 32 verschillende landen en in Nederland en Vlaanderen zijn inmiddels al ruim 150.000 exemplaren verkocht. Naast de serie van de VPRO wordt van HhhH ook een speelfilm gemaakt. Deze Frans-Amerikaanse blockbuster moet in 2015 verschijnen.

Bron: nrc.nl/boeken, boekblad.nl

 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven