George R. R. Martin gaat zich focussen op zesde boek

Afgelopen weekend vond Comic-Con 2014 plaats in San Diego en gedurende deze dagen is veel film- en boekennieuws naar buiten gekomen. Ook George R. R. Martin, schrijver van de succesvolle Het Lied van Ijs en Vuur -boeken, was aanwezig. Hij kwam met zowel goed als slecht nieuws.

George R. R. Martin vertelde in een interview met Vulture dat hij ervoor gekozen heeft om geen script te schrijven voor het vijfde seizoen van de tv-serie Game of Thrones. Tot nu toe was het een soort traditie dat de auteur elk seizoen het script voor één van de afleveringen schreef. Ook zal hij in het algemeen minder betrokken zijn bij de productie van het vijfde seizoen. In plaats daarvan zal George R. R. Martin zich meer gaan richten op het schrijven van het zesde boek in de serie, The Winds of Winter. Tijdens Comic-Con gaf Martin hier en daar al wat hints over de proloog en verschillende verhaallijnen van het nieuwe boek. Zo vertelde Martin dat de drie dochters van Oberyn Martell veel voor zullen komen in het nieuwe boek.

Eerder deze week werden ook de nieuwe leden van de cast voor het vijfde seizoen bekend gemaakt. In totaal zullen negen nieuwe acteurs de cast versterken. Martin vertelde in het interview met Vulture dat hij ook hier minder bij betrokken was. Bij de vorige vier seizoenen bekeek hij ingestuurde tapes en gaf hier commentaar op. Helaas is dit een langdurig proces en neemt het veel tijd in beslag. Tijd, zegt Martin, die hij nu wil besteden aan het schrijven van The Winds of Winter.

Bronnen: vulture.com, nytimes.com, hypable.com

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven