BAM! – Terry Pratchett

door Jesse Beentjes

Het gaat om zijn 30e boek in de serie: BAM!
Voor alle mensen die niets weten over de Schijfwereld: we hebben het over een platte wereld op de rug van een ruimteschildpad. De Schijfwereld is (natuurlijk) een parodie op onze eigen wereld.
Dit deel speelt in de stad Ankh-Meurbork aan de Cirkelzee.
Daar is, door de moord op een opperdwerg, de oude strijd tussen trollen en dwergen opnieuw opgelaaid, en het hoofd van de stadswacht, Douwe Flinx, moet dit probleem oplossen.
Terwijl Flinx dit doet peinst Pratchett wat over filosofische vraagstukken, laat een stuk of tienduizend maffe situaties de revue passeren en komt tot de conclusie dat ‘ongeregeldheid’ toch echt niet hetzelfde is als ‘vechtpartij’.
Tot slot behandelt hij een zeer belangrijke kwestie, waar we het allemaal mee eens zullen zijn: Niets is zo belangrijk als je zoontje voorlezen uit zijn favoriete boek. Het boek in kwestie heet ‘Waar is mijn koe?’ en is een belangrijk deel van het verhaal.
Over BAM! niets dan lof. Ook als je niet van droge humor en pijnlijke situaties houdt heb ik een advies voor je: lees dit boek en geniet ervan. Het zal, net als elk ander Schijfwereldboek, je wereld veranderen.

Terry Pratchett, BAM!, Mynx, ISBN 9789022548639 (€ 18,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven