ARTIKEL – Eckhart Tolle

‘Eckhart Tolle verkoopt al jaren goed, vanaf ons eerste Tolle-boek Kracht van het nu. Toch zijn Tolle’s boeken niet de makkelijkste. Je moet er wel een beetje moeite voor doen. We hebben recent Dier en nu uitgebracht, met ideeën van Tolle vergezeld van cartoons van Patrick MacDonnell. De boodschap visueel verpakken spreekt veel mensen aan en maakt wellicht beter duidelijk wat Tolle’s boodschap is.

Die is: we moeten leren om in het nu te leven. Mensen zijn gedeeltelijk in het verleden bezig (‘Vroeger had ik dit willen hebben, of dat willen doen.’) en gedeeltelijk in de toekomst (‘Over tien jaar ga ik met pensioen en reis ik de wereld rond.’). We gaan daardoor voorbij aan het moment. Dat gebeurt ook als we bijvoorbeeld door een bos lopen, maar onophoudelijk kletsen en daardoor een prachtige langsvliegende vogel missen. Je huisdier kent dat niet, die heeft geen agenda en geen planning, die leeft uitsluitend in het nu. Dier en nu probeert duidelijk te maken dat je de band met je huisdier kunt gebruiken om in het nu te leren leven.

Eckhart Tolle is zich zeer bewust van zijn innerlijke zekerheid, omdat hij in het nu heeft leren staan. Ondanks het feit dat hij enorm bescheiden en teruggetrokken is, kan hij daardoor een zaal van tweeduizend toehoorders prima onderhouden. Hij gebruikt een humor die het gevolg is van zijn bescheidenheid. En hij formuleert het daarbij zo eenvoudig, dat je geneigd bent te denken: ‘Natuurlijk zit het zo! Waarom kom ik daar niet op?”
Eckhart Tolle, Kracht van het nu, Uitgeverij Ankh-Hermes, ISBN 978 90 202 8230 6 (€ 17,00)
Eckhart Tolle, Dier en nu, Uitgeverij Ankh-Hermes, ISBN 978 90 202 0363 9 (€ 19,50)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven