Ark van Noach naar het witte doek

Na Evan Almighty uit 2007 komt er binnenkort een nieuwe film uit over de Ark van Noach. Noah is een gemoderniseerde versie van het Bijbelse verhaal, met hoofdrollen voor Russell Crowe, Anthony Hopkins en Emma Watson. Tegelijkertijd verschijnt ook het boek Noah.

Regisseur Darren Aronofsky, onder meer bekend van films als Black Swan en The wrestler, droomde er al van kinds af aan van om het verhaal van Noach te verfilmen. In de zomer van 2012 was het dan eindelijk zover en startten de opnames, die plaatsvonden in IJsland en New York. In de film vertolkt Russell Crowe de rol van Noach, die voor een onmogelijke opdracht komt te staan wanneer de wereld vernietigd dreigt te worden door een allesverwoestende overstroming. Aronofsky heeft echter wel een eigen draai aan het verhaal gegeven. “Dit is niet het verhaal zoals mensen dat kennen uit de Bijbel van hun oma. Het is iets nieuws, iets groots en iets compleet anders.”

Naast de film komt er ook een boek uit, waarin het verhaal zoals Aronofsky dat verbeeld heeft is opgetekend door Mark Morris. Deze Engelse auteur is bekend van zijn thrillers en schreef bovendien al eerder romans bij televisieseries als Spartacus en Doctor Who.

De film Noah draait vanaf 10 april in de Nederlandse bioscopen. Het boek Noah is verkrijgbaar vanaf 8 april.

http://www.youtube.com/watch?v=_OSaJE2rqxU

Boekgegevens

  • Mark Morris, Noah, Uitgeverij Kok, ISBN 978 90 435 2342 4 (€ 15,-)
  • Roma Downey en Mark Burnett, De bijbel: het verhaal van God en ons allemaal, Uitgeverij Kok, ISBN 978 90 435 2219 9 (€ 19,95)
  • De bijbel.De Nieuwe Bijbelvertalig., Uitgeverij Querido & Jongbloed, ISBN 978 94 607 3023 8 (€ 19,95)
  • Guus Kuijer, De Bijbel voor ongelovigen, Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep, ISBN 978 90 253 0123 1
Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven