Arjen Robben vertelt over Het magische schot in Rio!

Op de Togtemaarschool in Bedum heeft Arjen Robben het eerste exemplaar van Het magische schot in  Rio ontvangen uit handen van de kinderen van groep 8. Boekenkrant-redacteur Max (9) was aanwezig om de topvoetballer te interviewen.

Robben 2Sinds het winnen van de Champions League met Bayern Munchen in 2013 is topvoetballer Arjen Robben een wereldster. Aanleiding genoeg voor het maken van een boek. In Arjen Robben wint de Champions League werd het levensverhaal van de topvoetballer beschreven. Dat levensverhaal startte in het het dorpje Bedum, onder de rook van de stad Groningen.
Onlangs is er een tweede boek over Robben verschenen: Arjen Robben en het magische schot in Rio. Dit verhaal brengt je helemaal in sfeer van het WK in Brazilië. Als je bovendien goed naar de titel kijkt, kun je ook al raden hoe het af gaat lopen…

Het interview

maxinterviewrobbenMax: Het het eerste boek ging over de Champions League en die had u gewonnen. Dit boek gaat over het WK, en we weten nog niet of we ver gaan komen. Is dat niet spannend?
Arjen Robben: ‘Ja, natuurlijk, maar ik ben vol vertrouwen dat het goed gaat komen in Rio!’

Zitten uw kinderen op een sport?
‘Ja, mijn zoon van zes zit op voetbal, dat vindt hij heel leuk. De twee andere kinderen zijn nog te jong.’

Wie vindt u de beste coach die u heeft gehad bij al uw topclubs?
‘Ik vind de huidige coach bij FCBayern heel goed, Guardiola. En onze bondscoach Louis van Gaal, waarmee ik ook in Duitsland heb gewerkt.’

Dankuwel voor dit gesprek!
‘Graag gedaan Max!’

De boeken over Arjen Robben

Robben Rio

Een boek geschreven door 300 leerlingen!
Ruim 300 creatieve leerlingen hebben hun fantasieën gebruikt om Het magische schot in Rio te maken. Het boek beschrijft de spectaculaire avonturen van Robben tijdens het WK in Brazilië: de spannende wedstrijden, de leuke uitstapjes die het Nederlands elftal maakt én natuurlijk het magische schot in de finale. Schrijver Fred Diks, bekend van Koen Kampioen, maakte van alle verhalen een vlot lopend geheel. De prachtige tekeningen zijn verzorgd Stephan Timmers van Total Shot Productions.

Drie delen
Van het eerste boek uit de serie – Arjen Robben en de finale van de Champions League – zijn sinds januari 2014 al meer dan 7.000 exemplaren verkocht. Na het in ontvangst nemen van het tweede deel gaf Robben zelf de aftrap voor het derde deel door het onthullen van de eerste zin. In dit laatste deel uit de trilogie, getiteld Arjen Robben en zijn jonge helden, keert Robben in 2017 terug naar FC Groningen; de club waar zijn glansrijke carrière is gestart. Het boek ligt medio november 2014 in de winkels.

App
De kinderboekenreeks over Arjen Robben wordt ondersteund door de speciale ArjenRobben-app, die gratis te downloaden is in de App Store en via Google Play. Met deze app komen de verhalen echt tot leven: je hebt toegang tot unieke filmpjes, foto’s, 3D-beelden en leuke videoboodschappen van o.a. Robben zelf.

Initiatiefnemers
Dit project is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, FC Groningen in de Maatschappij en uitgeverij Kluitman. Eén op de vier kinderen verlaat de basisschool met een forse leesachterstand. En dat terwijl de basisschooltijd zo belangrijk is. Gedurende deze periode leggen kinderen, op school én thuis, de basis om goed te leren lezen en schrijven. Met dit project willen de drie initiatiefnemers kinderen stimuleren om veel te gaan lezen en schrijven en (groot)ouders stimuleren om veel voor te lezen.

www.kluitman.nl
www.lezenenschrijven.nl
www.fcgroningen.nl/home/maatschappelijk/
www.freddiks.nl
www.totalshot.nl

De finale van de champions league  Het magische schot in Rio

Boekgegevens

  • Leerlingen scholen Groningen en Fred Diks, Arjen Robben en de finale van de Champions League, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 9906 7 (€ 4,95)
  • Leerlingen scholen Groningen en Fred Diks, Arjen Robben en het magische schot in Rio, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 9906 7 (€ 4,95)
Founder
Berichten gemaakt 87

Eén gedachte over “Arjen Robben vertelt over Het magische schot in Rio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven