Allendes Ripper beleeft wereldpremière in Nederland

Het nieuwe boek van Isabel Allende beleeft zijn wereldpremière in Nederland. Ripper verschijnt al op 14 januari bij Uitgeverij Wereldbibliotheek.

Het oeuvre van de Chileense Allende, die op 40-jarige leeftijd debuteerde met Het huis met de geesten (1982), werd wereldwijd in meer dan dertig talen gelezen. Van haar boeken werden er meer dan 57 miljoen exemplaren verkocht. 

Ripper
Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller.

Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan.

Boekgegevens

Isabel Allende, Ripper, Uitgeverij Wereldbibliotheek, ISBN 978 90 284 2564 4 (€ 19,90)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven