De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 25 januari

---

Agatha Christie 

In mijn column voor de kerstvakantie kondigde ik het al aan: ik zou mijn allereerste boek van Agatha Christie lezen. Uitgeverij Rainbow had eind 2021 twee wereldbekende verhalen van deze detectiveschrijfster uitgebracht in een prachtige hardcover editie (met leeslint!) en met meer dan honderd lezers ging ik virtueel aan de slag met Moord in de Oriënt-Expres. In een slaaptrein wordt op de route Istanbul-Calais een passagier 's nachts vermoord en door omstandigheden moet de moordenaar zich nog aan boord bevinden. Samen met detective Hercule Poirot hoor je de verklaringen van de passagiers aan en bedenk je wie verdacht is. Ik vond het een heerlijk verhaal. Ten eerste omdat je wel mee moet denken en ten tweede omdat Christie een fijne schrijfstijl heeft. Ik vroeg me als veellezer bijna af waarom ik haar nog niet eerder kende, maar daar was ik gezien de reacties van medelezers niet de enige in... Op naar de volgende, Moord in de bibliotheek ligt al klaar. 

Mireille Bregman
Redacteur Boekenkrant
mireille@boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Bagels en een bakkie troost

Marit gelooft graag dat ze gelukkig is als vrijgezel, maar als ze tijdens een avondje stappen haar ex weer ziet, besluit ze meer nodig te hebben dan het ‘bakkie troost’ dat ze in Bagels & Beans aan haar klanten serveert.

Ik zit met een kop koffie achter mijn laptop achter in de zaak de administratie te doen als Sara binnenkomt. 

Lees verder

---

Recensie: Een leven in zeven sprookjes

Leo Sampson verdween vele jaren geleden uit Rebecca’s leven. Ze kan zich nauwelijks nog herinneren hoe het was om haar vader bij zich te hebben en dat is prima zo. Maar wanneer een journalist bij haar aanklopt in de hoop de acteur te vinden, opent hij een deur in Rebecca’s ziel die tot dan gesloten was gebleven.

Lees verder

---

Spanning

Longread: Moord en doodslag op een braaf eiland

Longread: Moord en doodslag op een braaf eiland

De IJslandse literatuur is uniek in de wereld, met een lange en rijke geschiedenis. Zes blogs geven via de literatuur een breed beeld van de cultuur en geschiedenis van het eiland. Dit is deel drie, over thrillers uit een land zonder moorden. Januari is de maand van de Scandinavische thriller. Er komt opvallend veel misdaadliteratuur uit Scandinavië, en ook uit IJsland komen veel sterke auteurs.

Lees verder

---

Recensie: Wie weet er van Suzannes dubbelleven in Berlijn?

Suzanne is een jonge ondernemer die steeds succesvoller wordt als interieurontwerpster. Haar inspiratie haalt ze uit het bruisende Berlijn, waar ze elk derde weekend van de maand komt om indrukken van de mooie stad op te doen. Niemand weet dat ze in Berlijn iemand anders is, totdat ze wordt aangesproken door een wildvreemde met haar eigen naam in een nachtclub en die haar een voorstel doet.

Lees verder

---

Jeugd

Interview: Geen boeven vangen, maar monsters!

Wat als je kind niet naar bed wil? Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp heeft de oplossing: Lees ze voor! Zijn prentenboek Maar eerst ving ik een monster gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Het is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2022 en staat daarom centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022. 

Lees verder

---

Nieuwe titel: De clown zei nee

Ken je het verhaal van De clown zei nee? Deze klassieker werd al meermaals van nieuwe illustraties voorzien en is nu bij De Vier Windstreken verschenen met waanzinnig mooie, gevoelige illustraties van niemand minder dan de getalenteerde Torben Kuhlmann.

Over De clown zei nee: Zoiets is nog nooit eerder gebeurd! Elke avond betreedt Petronius, de grappigste clown ter wereld, samen met zijn eigenwijze ezel Theodoor de piste en maakt het publiek dolenthousiast.

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Relight my fire

Kon je vroeger alleen in de zomer de barbecue aansteken, nu is het super hip om dat ook in de winter te doen. Er is dus geen reden meer om niet uitgebreid het vlees op het rooster te bereiden. Dus, de spreekwoordelijke fik erin! Daar weten de mannen Jord Althuizen en Kasper Stuart van restaurant Black Smoke wel raad mee. 

Lees verder

---
Feestelijk proosten tijdens Dry January!

Feestelijk proosten tijdens Dry January!

Alcoholvrije cocktails (mocktails) maken hun opmars naar de betere restaurants en ook steeds meer cafés bieden hun eigen speciale creaties aan voor klanten die liever geen alcohol drinken. Met dit boek kunt u thuis vanaf nu ook geweldige mocktails bereiden. 500 cocktails 0.0 laat zien hoe u heerlijke en verleidelijke drankjes zonder alcohol kunt bereiden. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com