De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 november

---

Geluk bij een ongeluk

Afgelopen jaar stortte mijn wereld heel eventjes een beetje in. Na een ongezellig coronajaar had ik me vol goede moed ingeschreven voor een fantastische master die zich volledig focust op het produceren, uitgeven en op de kaart zetten van boeken. Tijdens deze master zou ik weer lekker op de universiteit kunnen studeren en misschien zelfs een uitwisseling naar het buitenland kunnen maken. Ik had mijn scriptie al ingeleverd en was mijn laatste vak aan het afronden toen het nieuws kwam: ik was niet aangenomen voor mijn master.

Na een korte teleurstelling en lichte paniek was het tijd voor een plan van aanpak. Een tussenjaar zag ik niet zitten, dus moest ik mijn afstuderen uitstellen. De enige manier om dit te doen bleek een stage te zijn. Wat ik niet had verwacht was dat deze ‘noodoplossing’ zo leuk zou blijken! Ik had hiervoor nooit nagedacht over het lopen van een stage en wilde dat vooral doen zodat ik nog wat langer vakken kon volgen voor mijn bachelor. Nu ik echter een paar weken stagiaire ben bij de Boekenkrant merk ik dat ik stagelopen stiekem veel leuker vind dan extra vakken volgen voor mijn studie Engelse Taal en Cultuur.

Naast mijn studie en stage ben ik het allerdrukst met roeien bij A.U.S.R. Orca en ik ben dan ook vaak te vinden op het Merwedekanaal in Utrecht. Zwaai vooral even als je me ziet langskomen!

Bibianne Oelderik
Redactie stagiair Boekenkrant 
bibianne@boekenkrant.com

---
Congres Mediathecarissen 2021: een dag vol warmte en inspiratie

Congres Mediathecarissen 2021: een dag vol warmte en inspiratie

Een warm bad: zo voelde het BMO Congres dat vandaag plaatsvond in De Eenhoorn in Amersfoort. Een dag waarop mediathecarissen uit het hele land samen komen om ervaringen en ideeën uit te wisselen over hoe zij hun werk nog beter kunnen doen. Met als speerpunt: leesbevordering. De Boekenkrant was er als sponsor bij om twee workshops te geven.

Lees verder

---
December – cadeaumaand: de redactie tipt persoonlijke top 5!

December – cadeaumaand: de redactie tipt persoonlijke top 5!

Welke boeken moet je echt op je verlanglijstje zetten? We tippen boeken die we in het afgelopen jaar gelezen hebben en waar we nog steeds van ondersteboven zijn. Hierna ben je een heleboel leestips rijker! 

Lees verder

---

The Read Shop Almere-Haven: 'Het is een pure gemakswinkel'

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand spreken we met de eigenaar van The Read Shop Almere-Haven, Eric Herni. Sinds kort is de Boekenkrant verkrijgbaar in The Read Shop Almere-Haven. Eric Herni is al sinds 2013 de eigenaar van de boekhandel. Sinds 1981 zaten er alleen maar boekhandels in dit pand.

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: 'Wat een verscheidenheid kent de wereld!'

Dromen over een betere plek, ver weg over zee of ergens tussen de sterren, is een bezigheid zo oud als de mensheid. Misschien zelfs wel ouder. In Anthony Doerrs langverwachte roman Wolkenstad dromen vijf buitenbeentjes over betere tijden in verre oorden, allen verbonden door een oeroude Griekse tekst.

Lees verder

---

Boekfragment: Magische lessen

In een onvergetelijk verhaal waarin een eeuwenoude vervloeking wordt teruggeleid naar de bron, vertelt Alice Hoffman het verhaal van Maria Owens, die in Salem wordt beschuldigd van hekserij. Ze werd gevonden op een dag in januari in een veld waar de jeneverbessen groeiden, gewikkeld in een blauw dekentje met haar naam zorgvuldig in zijden draad op de rand geborduurd.

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Sinterklaasverhalen met een les

Compleet met pieten, cadeautjes en een boot, maar toch anders dan de bekende verhalen over Sinterklaas. In het boek Buitengewone sinterklaasverhalen van Marijke Umans wordt de Sint bang, verliefd, gek en gelukkig. Je volgt de Sint en zijn pieten bij hun taken, maar ook in hun persoonlijke avonturen. Naast winterse gezelligheid is er ook plek voor thema’s als echtscheiding en verliefdheid. In Buitengewone sinterklaasverhalen lees je vijf verschillende verhalen over de Sint en zijn trouwe helpers.

Lees verder

---

Zo doe je dat - Sinterklaas vieren, Zo doe je dat - Kerst vieren

Recepten, spelletjes en tips. Super gezellige doosjes met daarin 40 verschillende kaarten. De kaarten zijn van mooi stevig karton en zijn geschikt om op te schrijven en in te kleuren. Op de kaarten staan de leukste tips, spelletjes, liedjes, kleurplaten en meer! Tel af tot pakjesavond of kerst en maak de lekkerste december lekkernijen met de leuke recepten in deze boxjes!

Lees verder

---

Non-fictie

Interview: Paul van Tongeren wil de betekenis redden

Sinds afgelopen april is Paul van Tongeren de nieuwe Denker des Vaderlands. Hij vat zijn taak voor de komende twee jaar op als ‘na-denken’: afstand nemen en met behulp van voor-denkers aandacht vragen voor wat vanzelfsprekend lijkt maar het niet is. Hoe gaat dat hem tot nu toe af?

Lees verder

---

Recensie: Werelden onder onze voeten

Delf in de aarde, en je reist doorheen de tijd. Fossielen en lagen gesteente getuigen van lang vergane, haast buitenaardse werelden. Wij blijken een minuscuul deeltje van een drama dat ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Schrijfster Helen Gordon vindt voor Geheimen uit de diepe tijd inspiratie in dit alleroudste verhaal. Doorheen de geschiedenis zorgden wetenschappers regelmatig voor opschudding. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com