De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 augustus

---

Omroepstem 

Op zoek naar een artikel sla ik de krant van een paar weken geleden nog eens open en ondertussen vallen mijn ogen op een neurowetenschappelijk onderzoek naar de perfecte NS-omroepstem. De stem die je op alle stations hoort, was aan vernieuwing toe. De selectie geschiedde deze keer blijkbaar door middel van hersenscans, waaraan de wetenschappers konden zien welke stem de meeste positieve gevoelens opriep. Ik moet door dit artikel denken aan de groeiende populariteit van luisterboeken. Zelf ben ik er (nog?) niet echt van, maar ik begin te begrijpen waarom er steeds meer luisterboeken 'gelezen' worden. Zijstapje: léés je luisterboeken eigenlijk of neem je een verhaal op een andere manier tot je? Via Storytel ga je als het ware terug naar de situatie van je kindertijd waarin je voor het slapengaan voorgelezen wordt. Ik kan me voorstellen dat dat geruststellend werkt, misschien krijg je door de voorlezer meer affiniteit met het boek. Maar wat als de voorleesstem je niet bevalt? Vind je dan het hele boek meteen niet meer leuk? Daar ben ik een beetje bang voor, dus voorlopig houd ik het maar bij mijn innerlijke omroepstem. 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com

---

Exclusief: nijntje-kleurplaat in de Boekenkrant!

In de Boekenkrant van augustus, die net is verschenen, hebben wij een leuke verrassing voor de jongste lezers onder ons: op de achterpagina staat een heuse kleurplaat van nijntje! Deze kleurplaat is speciaal voor de Boekenkrant gemaakt, en is dus nergens anders te vinden. Een echt collector's item! Ga snel naar jouw lokale Boekenkrant-boekhandel om hem gratis op te halen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe BKJunior verschijnt op 6 september

Hij komt er weer aan! De nieuwe editie van onze kinderboekenspecial de BKJunior verschijnt op 6 september als bijlage bij de Boekenkrant. De september-editie staat in het teken van het thema van de Kinderboekenweek, 'Worden wat je wil'.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrant-leesclub: De hemel is altijd paars

2021 is het vijftiende jaar in het bestaan van de Boekenkrant, en dat vieren we met een aantal online leesclubs! De vijfde editie vindt plaats in september, over het boek De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh.  

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Stukkie groen'

Winnaar Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Stukkie groen'

Douwe de Joode is met zijn verhaal 'Stukkie groen' de winnaar van de tweede editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd. Met een geheel eigen stem laat hij zijn hoofdpersoon aan het woord. Zijn pogingen om zijn kleine stukje gazon tot leven te wekken kan worden omschreven als een heuse strijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview Marta Barone: 'Dit boek is geen verering van een geweldige vader is geworden'

Marta Barone werd met haar debuutroman Verzonken stad genomineerd voor de Premio Strega 2020, de grootste Italiaanse literaire prijs. Opmerkelijk, tot je het boek leest: Barone ontspint een verhaal over het bizarre verleden van haar vader, door werkelijkheid en fantasie tot één wervelend tapijt te verweven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Alice op het eiland

Een misdadig goed zomerboek dat warme gevoelens in je boven haalt, zelfs al is het geen zomer. Redacteur Mireille las Alice op het eiland op vakantie en wil deze titel graag met iedereen delen. Het is waar wat ik enkele boekverkopers al heb zien verkondigen: Alice op het eiland heeft alles in zich om een heerlijk zomerboek genoemd te worden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Is het gras echt groener?

Iedereen heeft Het boek vol spijt: een opsomming van keuzes in je leven die naderhand verkeerd uitpakten. Of waarvan je maar blijft denken dat het gras aan de overkant echt groener was. Nora Seed krijgt in Middernachtbibliotheek de kans om levens te leiden waar een andere beslissing aan vooraf gegaan is. Krijgt ze daardoor het perfecte leven?  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: De haasfactor

Na het grote succes van duistere, spannende Scandinavische crimeboeken biedt Antti Tuomainen iets nieuws en unieks. De haasfactor is niet alleen spannend, maar ook ongelooflijk grappig. Een zeldzame combinatie, die het genre van de humoristische crime op de kaart zet.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Moorden voor het zen-moment

In Mindful moorden bevaart Duits auteur Karsten Dusse troebele wateren. Door een noodlottige samenloop van omstandigheden raakt diens protagonist moreel onthecht. Een fraai plaatje schetst Dusses fictiedebuut niet, maar zijn flair voor ironie maakt de rit desondanks vermakelijk.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titels: De Beer en de piano

Nieuwe titels: De Beer en de piano

De Beer en de piano is een prachtige bestsellerserie van Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken. De reeks bestaat uit drie prentenboeken over de kracht van muziek en vriendschap, voor kinderen vanaf 4 jaar. Ieder deel bevat kleurrijke en sfeervolle illustraties van David Litchfield, die ook de auteur van deze serie is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Wandelen naar hét vakantiegevoel

Een mooie wandeling van een paar uur maken, in de stad, op het platteland of in de natuur, en dan moe maar voldaan op een terrasje neerploffen om vervolgens een koud drankje en misschien ook wat borrelhapjes te bestellen: dat is voor mij wel echt hét vakantiegevoel. Met Het grote Nederlandse Bierwandelboek van de ANWB kun je dit vakantiegevoel beleven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Een noodkreet, vermomd als een leuk boek

Heb je je ooit weleens afgevraagd wat nou typisch Nederlandse delicatessen zijn? Of wat voor soort groenten en fruit er nu eigenlijk geteeld en gegeten werden op onze eigen bodem, voordat men alles in een supermarkt kocht? In De Ark van de Smaak in Nederland is een hele catalogus te vinden met allerlei typisch Nederlandse soorten en delicatessen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com