De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 juli

---

Aan de kustlijn 

Naast mij op tafel liggen twee heel verschillende boeken: De lichtwachters en Onder de golven, het verhaal van Doggerland. De eerste titel is een literaire roman van Emma Stonex over drie verdwenen vuurtorenwachters in Cornwall in 1972, het andere boek is een non-fictieverhaal over het Noordzeegebied van globaal genomen 1.000.000 tot 8.000 jaar geleden. Geschreven door Linda Dielemans voor kinderen en net zo goed leesbaar voor volwassenen zoals de meeste non-fictieboeken, maar dat geheel terzijde. Hoe zijn deze twee verhalen aan elkaar te praten in deze column? Door de gedachte dat je je in je vrije tijd aan de kust prima kunt vermaken! Of je nu aan de Nederlandse, Britse of Noorse kustlijn staat, er valt veel te zien als je zelf maar goed genoeg naar beneden kijkt. Wie weet vind je een mammoetkies in het zand, bijzondere schelpen en zeedieren (of de verdwenen lichtwachters ). Wat mij nog altijd leuk lijkt om een keer te doen, is wadlopen in de Waddenzee. Onderdeel zijn van het eeuwige spel tussen eb en vloed en met je benen diep in het natte zand staan. Deze activiteit schuift bij nader inzien een stukje omhoog op mijn activiteitenlijst. 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
Mireille@boekenkrant.com

---
De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 2 augustus

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 2 augustus

Weer of geen weer, de zomer zindert nog even door in de Boekenkrant van augustus. Zo spreken we met Tica Morgan, wiens populaire Kobo Original-serie Mooie moorden nu ook op papier te lezen is. Vanaf mei verschijnt er elke maand een nieuw deel, dus je kunt de hele zomer zoet zijn! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekhandel: Huiselijke taferelen

Boekhandel Gianotten Mutsaers: Huiselijke taferelen

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie  Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand spreken we met de eigenaar van boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg, Marlous Mutsaers.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Van groene vingers en vieze handen'

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Van groene vingers en vieze handen'

'Van groene vingers en vieze handen' is een van de vijf genomineerde verhalen van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd 2021. Lisette van Eerten lijkt in eerste instantie alleen maar over een oppervlakkig gesprek te schrijven. Aan het einde wordt duidelijk dat de hoofdpersoon, die toch al geen zin had in dit gesprek, niet blij is met wat haar verteld wordt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Tussen wallaby's en spinnenwebben

Recensie: Tussen wallaby's en spinnenwebben

Nicole weet niet wat haar overkomt als haar overleden tante haar pretpark Down Under niet aan een van haar kinderen nalaat, maar aan háár. Ze weet helemaal niets over het runnen van een pretpark. En nu kijkt het personeel haar verwachtingsvol aan, om te horen wat haar plannen met zijn. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Kunst en handel

Column Lex Jansen: Kunst en handel

Als uitgever of boekverkoper ben je enerzijds nauw verbonden met de kunst van het schrijven, anderzijds sta je middenin de zakelijke wereld van het geld. Als er niet verkocht wordt, kan er ook niets gepubliceerd worden. Gevolg daarvan is onder andere dat er van auteurs een veel actievere rol verwacht wordt dan vroeger het geval was.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Ariadne

Boekfragment: Ariadne

In een van de beroemdste Griekse mythen verraadt Ariadne haar vader, koning Minos van Kreta, door de Atheense prins Theseus te helpen de Minotaurus, het bloeddorstige monster dat onder het paleis van Knossos leeft, te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview Niels Roelen: De betekenis van loyaliteit en vriendschap

Interview Niels Roelen: De betekenis van loyaliteit en vriendschap

Olav en Maldini hebben een hechte vriendschap die, na een intensieve opleiding voor officier die ze samen aan de Koninklijke Militaire Academie hebben afgelegd, onverwoestbaar lijkt. Hun relatie komt echter onder druk te staan nadat Maldini uitgezonden wordt naar het oorlogsgebied in Kosovo. Na deze uitzending belandt Maldini in zware depressies, krijgt hij psychoses en raakt betrokken bij geweldsdelicten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Hondenpoep tussen je noppen

Boekfragment: Hondenpoep tussen je noppen

Matteo’s zusjes willen dat hij invalt tijdens een balletuitvoering. Met zijn vrienden organiseert hij een voetbalkamp op dezelfde dag, maar… hij heeft heimwee… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com