De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 22 juni

---

Magische stapel papier

Als je iedere week vele nieuwe boeken in handen krijgt, vergeet je soms hoe magisch een boek eigenlijk kan zijn. Een aan elkaar gelijmde stapel papier die, op het moment dat je hem oppakt en openslaat, een hele wereld voor je uitvouwt. Die magie voel ik nu vooral nog bij boeken waarvan ik iets van het maakproces heb meegekregen. Zo vond ik het tijdens mijn stage bij Uitgeverij Prometheus altijd het leukste moment als de eerste lading van een nieuw boek werd afgeleverd, letterlijk vers van de pers. Boeken waarvoor ik een redactieronde had gedaan, of de achterflap naar het Nederlands vertaald, of het fotokatern ingedeeld, of waarover ik gewoon in de wandelgangen had horen praten.

Afgelopen donderdag was er weer zo’n magisch moment, bij de eerste boekpresentatie in tijden waarbij ik weer eens fysiek aanwezig kon zijn. Aan de zonovergoten Bosbaan in Amsterdam presenteerde onze redactie-collega Niels Roelen zijn nieuwe boek Zwarte vogel. Een roman waarvan mijn collega’s en ik de afgelopen maanden uiteraard de vorderingen hadden meegekregen, maar die toch pas écht wordt als je hem in handen hebt. Dan is het traject van idee naar papier naar lezer voltooid, en kan het zijn vleugels uitslaan en een eigen leven gaan leiden.

Benieuwd naar het boek? Hieronder lees je er meer over!

Mirjam Mulder, hoofdredacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com

---
De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 5 juli

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 5 juli

De juli-editie van de Boekenkrant staat vol met leesvoer voor de komende zomer. Er worden veel familie- en vriendschapsbanden op de proef gesteld in deze editie. Zo vertelt Jet van Vuuren over haar nieuwe thriller Vluchtweg, waarin de band tussen twee zussen een belangrijke rol speelt. Wat is er met Judy’s zusje gebeurt tijdens hun jeugd? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Actie: neem nu een abonnement op de Boekenkrant en krijg een gratis boek

In samenwerking met Uitgeverij Orlando bieden wij u een speciale actie aan: als u nu een abonnement op de Boekenkrant neemt, ontvangt u een gratis exemplaar van De achtbaantester van Nancy Olthoff. Deze actie loopt van 10 juni t/m 28 juni 2021.

Lees verder op boekenkrant.com

---
26 juni: Nederlandse Veteranendag

26 juni: Nederlandse Veteranendag

Vier Nederlandse Veteranendag thuis, voor de buis. Op zaterdag 26 juni staat Nederland in het teken van de Nederlandse Veteranendag. Ook dit jaar is er helaas geen defilé en een grootschalige bijeenkomst mogelijk, maar is er wel een officiële ceremonie en een nieuw aanvullend programma waarin verhalen en muziek centraal staan. Keur aan artiesten doen mee. Ondanks de te verwachten versoepelingen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag alleen een aangepast programma. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Babs Gons

Interview Babs Gons: ‘Taal kan een gevangenis zijn’

In de gedichten van Babs Gons is maatschappelijke betrokkenheid nooit ver weg. Het ideaal van een betere wereld lonkt. Opgelegde blokkades hoeven geen belemmering te zijn om je uit te spreken. Doe het toch maar heet daarom haar nieuwste poëziebundel, waarin ook het gedicht ‘Polyglot’ opgenomen is dat ze schreef voor de Boekenweek.  

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: Boeken in een doosje

Column Lex Jansen: Boeken in een doosje

In deze maanden waarin zoveel werd afgelast, uitgesteld, of digitaal vertaald pas ik me aan en weet ik dat dingen missen onvermijdelijk is. Nooit eerder heb ik me zo goed gerealiseerd dat er gradaties zijn in missen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekpresentatie Zwarte vogel

Boekpresentatie Zwarte vogel

Onze collega op de redactie van de Militaire Courant en Boekenkrant Niels Roelen is naast de werkzaamheden voor deze uitgaves schrijver. Het afgelopen jaar hoorden we af en toe over zijn vorderingen aan het boek Zwarte vogel. 17 juni 2021 was het dan zover: Zwarte vogel vloog de wereld in. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Zwarte vogel

Boekfragment: Zwarte vogel

Een rauw verhaal over vriendschap en loyaliteit tussen twee ex-militairen. Hoe lang kun je terugvallen op het verleden, als het heden ver uiteenloopt?   

‘Donder op, klootzak,’ vloek ik tegen mijn overgaande telefoon. ‘Je denkt toch godverdomme niet dat ik nog ga opnemen als jij me belt?’  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Duistere geheimen met vergaande gevolgen

Recensie: Duistere geheimen met vergaande gevolgen

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog ziet Victoria een advertentie die herinneringen terugbrengt van toen. Zo komt ze in contact met de achtentwintigjarige Iris aan wie ze besluit haar verhaal te doen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Lennox en de gouden sikkel

Nieuwe titel: Lennox en de gouden sikkel

Lennox en de gouden sikkel is een bijzonder prentenboek, dat tot stand kwam in samenwerking met IXL, een organisatie die streeft naar meer bekendheid van sikkelcelziekte. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Een verhaal over identiteit en meer

Recensie: Een verhaal over identiteit en meer

Veel meisjes hebben vroeger stiekem over een leven als prinses gedroomd. Helaas bleef het bij mij altijd bij dromen, maar wat als opeens blijkt dat je vader de kroonprins van een ver land is? Het overkomt Izumi in Emiko Jean’s Tokio voor altijd

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Wat van ver komt is lekker

Recensie: Wat van ver komt is lekker

Toko Lo van Lola van Ruler is een kookboek waarin elk gerecht nog lekkerder lijkt dan de vorige. Bij elke draai van de bladzijde word je weer verrast. Er is in dit kookboek geen enkel recept dat ik niet zou lusten en dat kom ik niet vaak tegen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com