GRNVLD Societeit met Anne-Gine Goemans verrast schrijver en publiek

Anne-Gine Goemans was eregast op de GRNVLD Sociëteit Literair in Baarn. Ze schreef de (bekroonde) romans ‘Ziekzoekers’ en ‘Glijvlucht’, beide gepubliceerd bij Uitgeverij De Geus. Schrijfster en publiek waren niet op de hoogte van het verrassingsprogramma, dat in korte hoofdstukken de beleving van het boek tot leven bracht.

Na een muzikale opening (zang en piano: Sanne Wolters) interviewde literair redacteur Roel Weerheijm de schrijfster Anne-Gine Goemans wier boek ‘Glijvlucht’ enkele dagen eerder werd uitgeroepen tot ‘het beste jongerenboek 2012’. En dat voor een literaire roman voor volwassenen! Hierop trad dichter/slammer Boris de Jong naar voren, gevolgd door Jacqueline Smit van Uitgeverij Orlando, die alle aanwezigen de roman ‘De drie zusjes’ van Alice Hoffman ten geschenk gaf. Weerheijm slaagde er niet in om het publiek tijdens de daarop volgende literatuurquiz klein te krijgen. Interventie van Anne-Gine mocht niet baten. Irene Wing Easton lukte het wel, met haar avonturenverslag als schrijfster en uitgever van ‘Moe is Moe’, een must voor alle moeders. Tot slot stapte illustrator Abe Borst naar voren, een van de discipelen van Hanco Kolk, en toonde het tekenwerk dat hij tijdens de bijeenkomst had verricht.

De GRNVLD Sociëteit Literair is georganiseerd door Boekenkrant Leesclub in samenwerking met Kasteel Groeneveld. Gastheer en gastvrouw waren Siebe Huizinga en Caroline van der Lee. Met bijzondere dank aan Bibliotheken Eemland, Boekhandel Den Boer en Stichting Senia.

De GRNVLD Sociëteit Literair was de eerste in een serie van vier bijeenkomsten die dit jaar in brede samenwerking in het Koetshuis van Kasteel Groeneveld worden georganiseerd. De volgende bijeenkomsten zijn op 17 juni, 16 september en 9 december 2012. Reserveren kan via redactie@boekenkrant.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven