Geef een boek, koop op tijd!

De feestmaand staat alweer voor de deur. Het is dus weer tijd voor cadeaus! Wij zouden de Boekenkrant niet zijn als wij je niet zouden willen overtuigen om boeken cadeau te geven. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal titels uitgekozen die je in je surprise kan stoppen.

Door Daan Boeren

Ook Stichting CPNB vindt het belangrijk om elkaar, zeker nu, met de feestdagen te verwennen met een boek. Want, zoals de stichting meldt: ‘Uit consumentenonderzoek blijkt niet voor niets dat boeken horen tot de allerhoogst gewaardeerde cadeaus.’ Bekende Nederlanders zoals Jack van Gelder, Ellie Lust en, jawel, Sinterklaas zelf tippen dan ook graag een titel op www.geefmeermeteenboek.nl.
Ben je al om? Koop of bestel dan op tijd je boeken bij jouw lokale boekhandel en voorkom daarmee grote drukte. En als je iets op sociale media deelt, gebruik dan de hashtag #winkelslimkoopoptijd!   

Genoeg gepraat! Onze tips:

1. Een voor een
Om ons alvast in winterse sferen te wanen, tippen we Een voor een als boek in het genre spanning. In het alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van de mega populaire muziekstreamingsapp Snoop bij elkaar om ‘de deal van hun leven’ te sluiten. De spanningen lopen op met zoveel geld op tafel. Dan snijdt een sneeuwlawine ook nog eens het chalet af van alle hulp, waarna een van de bestuursleden in de sneeuw belandt. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten, met een moordenaar in hun midden.

Boekgegevens

Ruth Ware, Een voor een, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 368 pagina’s (€ 20,99)

2. Vad3r
De feestdagen draaien natuurlijk om familie. Daarom geven we in de categorie non-fictie graag Vad3r als tip aan je mee. Hierin schetst Pepijn Lanen een intiem portret van zijn vaderschap. Als trotse vader van drie kinderen geeft hij een inkijkje in ouderschap, zowel erg persoonlijk als universeel en actueel. ‘Als ik de kindjes in hun ogen kijk, krijg ik kortsluiting in mijn hoofd door de liefde. Hun bestaan is een wonder dat mijn hersenen nauwelijks kunnen registreren.’ Een wonderlijk boek dus om aan je dierbaren te geven.

Boekgegevens

Pepijn Lanen, Vad3r, Uitgeverij AmboIAnthos, 384 pagina’s (€ 22,50)

3. Benny
Dit boek in de literatuur-sectie gaat ook over een ouder, Daniël. Bij hem loopt het alleen niet zo lekker. Het leven van Daniël ontspoort, nadat het eigenlijk altijd erg goed is gegaan. Zijn baan staat op het punt van verdwijnen, zijn gezin blijft maar veranderen en stiekem ziet zijn vrouw hem niet meer zo zitten. Waar is het dan fout gegaan? Na lang denken komt Daniël met de enige mogelijke oplossing: het ging allemaal bergafwaarts nadat hij zijn oude klasgenoot Benny tegenkwam. Hij moet wel de boosdoener zijn.

Boekgegevens

Bert Moerman, Benny, Uitgeverij Polis, 256 pagina’s (€ 20,00)

4. SuperSint
In deze lijst kan een boek over Sinterklaas natuurlijk niet ontbreken. SuperSint gaat over Marie die graag een superheld in het echt wil zien. Als ze rond vijf december een oude man tegenkomt die verhalen vertelt over held Sinterklaas, gelooft ze het niet. Tot de man ineens van uiterlijk verandert…
‘Sinterklaas was eeuwenlang een held voor jongens en meisjes, arme mensen, vissers en zeelieden. En nu voor alle kinderen die graag zijn verjaardag vieren!’

Boekgegevens

Maranke Rinck en Martijn van der Linden, SuperSint, Uitgeverij Leopold, 32 pagina’s (€ 14,99)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven