Als je moeder verliefd wordt…

Mus is de nieuwe Young Adult van Kristof Desmet. De 16-jarige Mus doet er alles aan om de nieuwe relatie van haar moeder te laten stranden.

Over Mus
Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat ‘De Kwal’ een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?
Mus gaat over een meisje van 16 dat zich steeds opstandiger gaat gedragen en daardoor meer en meer van haar omgeving vervreemdt. Uiteindelijk weet ze zich met zichzelf geen raad en gaat ze over het randje. Met behulp van mensen die het beste met haar voorhebben, komt Mus met zichzelf in het reine en legt ze aarzelend opnieuw contact met haar ouders en de rest van de wereld.

Over de auteur
Kristof Desmet (1971) werd in Roeselare geboren, maar woont sinds 2004 in Lauwe. Hij is leraar Nederlands in Ieper. Al jaren werkt hij mee aan leermethodes Nederlands bij uitgeverij Van In. Mus is zijn tweede boek voor jongeren.

Kijk voor meer informatie op www.letterrijn.nl.

Boekgegevens

Kristof Desmet, Mus, Uitgeverij LetterRijn, 200 pagina’s, ISBN 9789491875564 (€ 17,50)

Berichten gemaakt 867

Eén gedachte over “Als je moeder verliefd wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven