Wat als na vijftig jaar de liefde van je leven ineens weer voor je staat?

Aurora en Victor waren geliefden. Tot het noodlot toesloeg. Vijftig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en geven ze hun relatie een nieuwe kans. Maar het verleden heeft een stem en Aurora een geheim. Is hun liefde sterk genoeg om zich los te maken uit de klauwen van het verleden?

PROMOTIE – Verscheurd door heimwee keert de actrice Aurora na een leven in de schijnwerpers terug naar haar geboortegrond. Daar treft ze Victor, die altijd naar haar is blijven verlangen. Wanneer Victor opheldering eist over haar plotselinge verdwijning van toen, wordt Aurora geconfronteerd met de geest van het verleden. Tegen de achtergrond van het mysterieuze Galicische landschap ontvouwen zich de gebeurtenissen die hen ooit uit elkaar dreven.

Aurora is een roman over de kracht van verbondenheid tussen twee mensen die overeind proberen te blijven in een maatschappij die hen voorschrijft hoe te leven. Schommelend tussen hoop en vrees, gevoel en verstand, verlangen ze slechts één ding. Elkaar.

Over de auteur
Cynthia Stijger 2Cynthia Stijger Aramburu (1973) groeide als kind van een Nederlandse vader en Spaanse moeder op tussen twee culturen. Haar Galicische grootmoeder prikkelde haar fantasie met verhalen die onbewust de basis legden voor Aurora. Cynthia studeerde Spaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht om meer te weten te komen over haar achtergrond en haar identiteit te bepalen.
Gefascineerd door de invloed van het verleden op het heden en de verbondenheid tussen mensen, zocht ze naar een manier om aan haar fascinatie uiting te geven. Tijdens een verblijf in de Verenigde Staten ontstond het idee voor een roman in de vorm van een bekentenis van een grootmoeder aan haar kleindochter. Aurora is dat verhaal.

Uit de pers
“Een imponerend debuut in een gracieuze stijl, meeslepend en hartstochtelijk, een verhaal dat je bij je nekvel grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde.” – Geert Kimpen

“Heb zo genoten van dit boek, van de karakters en van de mooie vertelstem van Cynthia, ben met dit boek gaan slapen en vroeg weer opgestaan om door te lezen.” – Christine Pannebakker

“Een schitterend, ijzersterk debuut over de absolute kracht van de liefde.” – Monique Dijkgraaf

Aurora

Boekgegevens

Cynthia Stijger Aramburu, Aurora, Uitgeverij De Brouwerij | Brainbooks, ISBN 978 90 789 0575 2 (€ 18,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven