Nieuwe Titel: Horizon City

Een onvolledig en historisch niet noodzakelijkerwijs altijd correct portret van een familie van opgejaagde menisten, grootindustriëlen, kleinwildjagers, landhuizenbouwers, collectioneurs, polygame avonturiers, dromers en dappere vrouwen.

Horizon City, een boek van Jaap Scholten, is een overdonderende familiegeschiedenis. Scholten sleept de lezer mee in dit portret van de opkomst en ondergang der Twentse grootindustriëlen. Een verdwenen wereld waarvan hij de nadagen meemaakte. Dankzij nooit eerder gepubliceerd materiaal uit een versleten stewardessenkoffertje dat Jaap Scholten op 16 november 2012 in de handen werd gedrukt komt een eeuw leven van de fabrikanten en hun families haarscherp in beeld.

De hoofdpersoon in Horizon City is Scholtens excentrieke oudoom Chuck Stork. Hij werd een pionier in de vliegtuigindustrie, huwde vijf maal, werd twee keer multimiljonair en stierf in armoede in Amerika. Een halve eeuw na Chucks dood achterhaalt de auteur het geheim van zijn mysterieuze laatste jaren.

cover_9789072603357_1000

Boekgegevens

Jaap Scholten, Horizon City, AFdH Uitgevers, ISBN 978 90 726 0335 7 (€ 25,00)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven