Tommy Wieringa wint Libris Literatuurprijs

Tommy Wieringa heeft de Libris Literatuurprijs gewonnen met zijn boek Dit zijn de namen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro.

Dit zijn de namenDit zijn de namen verhaalt over een groepje vluchtelingen dat hun identiteitspapieren heeft verscheurd. Hiermee staan ze symbool voor de velen die door een uitzichtloze thuissituatie gedwongen zijn tot een zoektocht naar een betere wereld elders. ”Het is moeilijk te zeggen waarom Dit zijn de namen het meest te prijzen valt: de stilistische bravoure, de filosofische diepgang, de aforistische kracht, de hecht getimmerde compositie, de originele beeldenpracht…”, aldus de jury.

[quote]’Het is moeilijk te zeggen waarom Dit zijn de namen het meest te prijzen valt: de stilistische bravoure, de filosofische diepgang, de aforistische kracht, de hecht getimmerde compositie, de originele beeldenpracht…'[/quote]

Wieringa versloeg vijf andere genomineerden: Esther Gerritsen met haar roman Dorst, Arnon Grunberg met De man zonder ziekte, Christiaan Weijts met Euforie, Elvis Peeters met Dinsdag en Oek de Jongs Pier en oceaan, dat vorige week de Vlaamse Gouden Boekenuil won. Wieringa won dit jaar al de Gouden Uil van de lezersjury en hij schrijft het Boekenweekgeschenk voor 2014 .

”Het is een opstapeling. Een gelukzalig gevoel. Maar de meeste euforie beleef ik op dit moment” En om zijn overwinning te vieren maakte Wieringa een eerder door hem toegezegde vreugdesprong  in de Amstel.

De Libris Literatuur Prijs wordt elk jaar toegekend aan het beste Nederlandstalige literaire fictieboek van het afgelopen jaar. Het is de 20e keer dat de prijs werd uitgereikt.


De foto bij dit artikel is gemaakt door Viviane Sassen.

Eén gedachte over “Tommy Wieringa wint Libris Literatuurprijs

  1. Hierbij feliciteer ik Tommy Wieringa van harte met de Libris prijs! Het filmpje bij dit artikel vind ik erg mooi. Heerlijk om iemand zo bevlogen over lezen en schrijven en boeken te horen spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven