Stefan Hertmans is auteur Poëziegeschenk 2016

Vandaag is naar buiten gekomen dat de Vlaamse auteur Stefan Hertmans het geschenk van de Poëzieweek 2016 mag gaan schrijven.

Stefan Hertmans is met name bekend van zijn romans en grote aantal dichtbundels. Tot Hertmans’ meest succesvolle prozaboeken behoren de roman Naar Merelbeke (1994, nominatie Libris Literatuur Prijs), de reisverhalenbundel Steden (1998, nominatie Generale Bankprijs) en Oorlog en terpentijn. Na zijn overstap naar De Bezige Bij verschenen de dichtbundel Kaneelvingers (2005) en zijn verzamelde gedichten onder de titel Muziek voor de overtocht.

Hertmans mag nu het geschenk van de Poëzieweek van 2016 schrijven, dat geheel in het teken staat van herinneringen. De week draagt het motto Jaren die druppelend versmelten. De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Poëzieclub, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nederlandse Taalunie, Turing Foundation, VSBfonds, Boek.be en de CPNB.

Bron: Poëzieweek.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven