Speciale e-reader voor onderzeeërs

Meestal hebben nieuwe versies van producten allerlei extra snufjes, maar de speciale e-reader voor onderzeeërs, die de Amerikaanse marine heeft laten ontwikkelen door het bedrijf Findaway World, heeft juist minder mogelijkheden.

Er is bijvoorbeeld geen Wi-Fi. Ook kunnen de 300 e-books die worden meegeleverd niet van het apparaat worden gehaald en kunnen er geen nieuwe e-books worden toegevoegd. Dit is echter goed nieuws voor boek-liefhebbende zeelui, aangezien het gebruik van normale e-readers niet is toegestaan in onderzeeërs en er niet genoeg ruimte is om veel papieren boeken op te bergen. Ook tablets en smartphones, andere apparaten waarop mogelijk boeken gelezen zouden kunnen worden, zijn niet toegestaan. Hackbare camera’s en signalen die locaties zouden kunnen weggeven zorgen namelijk voor een te groot veiligheidsrisico. De zogenaamde Navy eReader Device, of NeRD, heeft dit probleem niet.

Ondanks beperkingen zal er behoorlijk wat te kiezen zijn binnen de 300 geleverde titels, die een groot spectrum aan boeken beslaan. Naast klassiekers van onder andere Jane Austen en Shakespeare zijn titels zoals Game of Thrones beschikbaar. Verder zullen ook non-fictieboeken worden meegeleverd.

Er lijkt genoeg noodzaak te zijn voor de NeRD. Nilya Carrato, programma assistent voor de Navy General Library Program, vertelt in een artikel van CNN: ’Ik weet dat de paperbacks (op marineschepen) heen en weer worden doorgegeven totdat ze uit elkaar vallen.’
In eerste instantie zullen er 365 e-readers worden gemaakt en, per vijftal, naar verschillende onderzeeërs gestuurd.

Bronnen: independent.co.uk / theverge.com / cnn.com

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven